Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Καθημερινά κρούσματα παρά την ηπιότητα της νόσου - Οι βασικές κινήσεις για την αποκλιμάκωση

Τζανάκης: Καθημερινά κρούσματα παρά την ηπιότητα της νόσου - Οι βασικές κινήσεις για την αποκλιμάκωση
Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, θα πρέπει να γίνουν κάποιες βασικές κινήσεις για την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων

Στον εντοπισμό κρουσμάτων του κορωνοϊού σε καθημερινή βάση, παρά την ηπιότητα της νόσου, αλλά και στις βασικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την αποκλιμάκωσή τους, αναφέρθηκε ο Καθηγητής Πνευμονολογίας, Ν. Τζανάκης.
Ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι έχουμε πολλά κρούσματα, τα οποία ωστόσο δεν μεταφράζονται σε νοσηλείες και διασωληνώσεις, ενώ οι θάνατοι σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα που ήταν πάνω από 100 την ημέρα στις αρχές Φεβρουαρίου, πλέον έχουν μειωθεί στους 45 κατά μέσο όρο την ημέρα.
Πρόσθεσε ότι παρά την ηπιότητα της νόσου έχουμε καθημερινά πάνω από 20.000 κρούσματα, σημειώνοντας πως είναι λογικό μερικοί από τους ανθρώπους που νοσούν είτε είναι ανεμβολίαστοι, είτε μερικώς εμβολιασμένοι , να επιβαρύνεται η υγεία τους και να καταλήγουν.

Με στόχο την αποκλιμάκωση

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, θα πρέπει να γίνουν κάποιες βασικές κινήσεις για την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, όπως να εμβολιαστούν όλοι με την τρίτη δόση εμβολίου, αλλά και με την τέταρτη δόση οι ευπαθείς ομάδες.
Ανέφερε μάλιστα, πως η τέταρτη δόση πρέπει να συζητιέται για τον γενικό πληθυσμό.
Ακόμη, σημείωσε ότι η Πολιτεία θα πρέπει να εξασφαλίσει αντιική θεραπεία για όσους την χρειάζονται.
Τέλος, έκανε αναφορά στο νέο σκεύασμα της Pfizer που είναι συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων, το οποίο θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης