Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ζαούτης (ΕΟΔΥ): Εάν αποφασιστεί δ' δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό, θα είναι για άτομα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό

Ζαούτης (ΕΟΔΥ): Εάν αποφασιστεί δ' δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό, θα είναι για άτομα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ υποστήριξε πως από τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν φαίνεται ότι η τέταρτη δόση προσφέρει μεγάλη αποτελεσματικότητα στα άτομα νεαρής ηλικίας
Σχετικά Άρθρα
Το ενδεχόμενο χορήγησης τέταρτης δόσης εμβολίου για τον κορωνοϊό στον γενικό πληθυσμό αποκλείει -επί του παρόντος- ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.
«Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία συζήτηση για τέταρτη δόση του εμβολίου στο γενικό πληθυσμό», ανέφερε μιλώντας στον Σκάι 100,3 και τόνισε ότι από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν φαίνεται ότι η τέταρτη δόση προσφέρει μεγάλη αποτελεσματικότητα στα άτομα νεαρής ηλικίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν αποφασιστεί τέταρτη δόση, θα είναι για άτομα με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Η αύξηση των κρουσμάτων

Ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, οφείλεται στο ότι το στέλεχος Omicron 2, το οποίο είναι πιο μεταδοτικό, τείνει να αντικαταστήσει το Omicron, αλλά και στο γεγονός ότι σε κάποια άτομα έχει μειωθεί η ανοσία από τον εμβολιασμό.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μία μικρή σταθεροποίηση, χωρίς βέβαια την πίεση που είχε καταγραφεί στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.

Η άρση των μέτρων

Ερωτηθείς εάν είναι σωστό να συζητάμε σε αυτή τη φάση για άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων, ο κ. Ζαούτης επισήμανε ότι «οι σημαντικοί δείκτες που πρέπει να μας καθοδηγούν στις αποφάσεις δημόσιας υγείας, είναι οι δείκτης νοσηλείας, θανάτων και σοβαρής νόσησης», προσθέτοντας ότι «ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεν μεγάλος, αλλά η νόσηση δεν είναι σοβαρή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης