Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ουκρανία: Η Μενδώνη μετά τον Τσαϊκόφσκι «έκοψε» και τον Σοκόλοφ - Οργή από τους πολιτιστικούς συλλόγους

Ουκρανία: Η Μενδώνη μετά τον Τσαϊκόφσκι «έκοψε» και τον Σοκόλοφ - Οργή από τους πολιτιστικούς συλλόγους
Το υπουργείο αποφάσισε να ακυρώσει τη συναυλία του κορυφαίου Ρώσου πιανίστα Γκριγκόρι Σοκόλοφ στο Μέγαρο Μουσικής

Με την πρωτοφανή απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού να ακυρώσει τη μετάδοση της «Λίμνης των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι λόγω των πρόσφατων γεγονότων στην Ουκρανία, έρχεται και νέο ‘χτύπημα” στην τέχνη.
Σύμφωνα με την ΕφΣυν, το υπουργείο αποφάσισε να ακυρώσει τη συναυλία του κορυφαίου Ρώσου πιανίστα Γκριγκόρι Σοκόλοφ στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ τα ρεσιτάλ του σε Γερμανία, Αυστρία και Τσεχία γίνονται κανονικά, προκαλώντας τις αντιδράσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.
«Είναι πραγματικά εξωφρενικό το ΥΠΠΟ να θεωρεί ότι ένας πολιτιστικός οργανισμός με την ιστορία του Μπολσόι “ανήκει” στην προπαγάνδα της Ρωσίας, μόνο και μόνο επειδή λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος.
«Η Ευρώπη θα όφειλε να έχει αρκετή εμπειρία ώστε να κατανοεί τη σοβαρότητα τού να απαγορεύεται σε καλλιτέχνες να εργαστούν με μόνο κριτήριο την χώρα προέλευσής τους. Ειδικά όταν και στο εσωτερικό της Ρωσίας αναπτύσσεται ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα, με τους καλλιτέχνες να πρωτοστατούν, με κίνδυνο την καριέρα ή ακόμα και την ελευθερία τους.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την εισβολή και τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Καταδικάζουμε τον ιμπεριαλισμό απ’ όπου κι αν προέρχεται. Ζητάμε παύση των εχθροπραξιών και εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την ειρήνη.
Καταδικάζουμε τον αποκλεισμό, την λογοκρισία των καλλιτεχνών και των πολιτιστικών οργανισμών που προέρχονται με βάση την εθνική καταγωγή», καταλήγει η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης