Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σάκης Αρναούτογλου: Μπόρες χιονιού στην Αττική – Πότε θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία

Σάκης Αρναούτογλου: Μπόρες χιονιού στην Αττική – Πότε θα «χτυπήσει» η νέα κακοκαιρία
Μάλιστα, η επιδείνωση φέρεται να συντελείται από το Σάββατο, ενώ αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας

Ο καιρός χαλάει ξανά με βροχές και καταιγίδες, ενώ έρχονται και χιόνια, με χιονοπτώσεις να αναμένονται και στην Αττική σε υψόμετρο άνω των 400 μέτρων, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.
Μάλιστα, η επιδείνωση φέρεται να συντελείται από το Σάββατο, ενώ αναμένεται και πτώση της θερμοκρασίας.
Πιο αναλυτικά, με βάση όσα είπε στο δελτίο καιρού στην ΕΡΤ3, την Τετάρτη (9/3) αναμένονται έντονα φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα, ενώ μόνο σε Ιόνιο και Ήπειρο δεν θα εμφανιστεί κάτι πέρα από συννεφιές τις πρωινές ώρες.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα εκδηλωθούν χιόνια και βροχές, ενώ στην Αττική θα σημειωθούν φαινόμενα μόνο τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Πέμπτη (10/3) και Παρασκευή (11/3) αναμένεται κρύο και χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ τα προγνωστικά δεδομένα σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου δείχνουν επιδείνωση από το Σάββατο (12/3), με χιονοπτώσεις σε όλη σχεδόν την Στερεά, όπως στην Αττική.

Αναλυτικά η πρόγνωση στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3:

Ο καιρός την Τετάρτη

Το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει για την Τετάρτη 9 Μαρτίου, ότι στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο, μεμονωμένες καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα, στα νησιά του Κεντρικού Ιονίου και πιθανόν στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, ημιορεινά καθώς επίσης και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς με χαμηλό υψόμετρο.
Μάλιστα, οι χιονοπτώσεις κατά διαστήματα θα είναι πυκνές, ενώ τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Επίσης, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 3 βαθμούς), 3 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 3 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 0 έως 7 βαθμούς), 7 έως 11 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 4 έως 11 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και 10 έως 14 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης