Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ξεπουλάει και στην Ελλάδα το ιώδιο υπό τον φόβο πυρηνικού πολέμου - Τρέχουν στα φάρμακα

Ξεπουλάει και στην Ελλάδα το ιώδιο υπό τον φόβο πυρηνικού πολέμου - Τρέχουν στα φάρμακα
Στην έκθεση σε ραδιενέργεια, το ιώδιο μπορεί να προστατεύσει την ανάπτυξη καρκίνου του θυρεοειδή, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται να πάρει κανείς χάπι

Η επίθεση στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη, εν μέσω πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία ξύπνησε μνήμες από το πυρηνικό ατύχημα του Τσερνόμπιλ το 1986.
Ο φόβος και η ανησυχία για ένα πυρηνικό ατύχημα έχει οδηγήσει πολίτες να προμηθευτούν χάπια ιωδίου. Εκτός από την αύξηση στις πωλήσεις των συγκεκριμένων χαπιών σε Βουλγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Βέλγιο, Γαλλία, Σλοβακία και Ολλανδία, αύξηση παρουσιάζεται και στην Ελλάδα, με τους φαρμακοποιούς να συνιστούν ψυχραιμία.
«Υπάρχει όντως μεγάλη αύξηση, δεν υπάρχει λόγος να το προμηθευτεί κάποιος αν δεν έχει συμβεί κάτι. Υπάρχει όντως έλλειψη, αλλά δεν είναι κάτι τρομερό γιατί είναι ένα πολύ κοινό σκεύασμα» δήλωσε ο φαρμακοποιός Γιώργος Νύχας στο MEGA.
Στην έκθεση σε ραδιενέργεια, το ιώδιο μπορεί να προστατεύσει την ανάπτυξη καρκίνου του θυρεοειδή, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι στην παρούσα φάση δεν χρειάζεται να πάρει κανείς χάπι.
«Ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει ότι έλλειψη ιωδίου είναι για τον καρκίνο του θυροειδή, δεν προλαμβάνει όλα τα είδη του καρκίνου» τονίζει ο κλινικός φαρμακολόγος Αναστάσιος Σπανιδέας.
Η τιμή των σκευασμάτων ιωδίου κυμαίνεται από 15 έως 30 ευρώ και χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης