Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άρειος Πάγος: Επτά απολύσεις δικαστών, μετά από απόφαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας

Άρειος Πάγος: Επτά απολύσεις δικαστών, μετά από απόφαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας
Τρεις από τους ελεγχόμενους δήλωσαν οι ίδιοι ότι επιθυμούν να απολυθούν από το δικαστικό σώμα και να διοριστούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, επειδή διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους ρυθμούς απονομής δικαίου και το φόρτο εργασίας

Εκτός δικαστικού σώματος τίθενται επτά δικαστές, μετά από απόφαση της Πειθαρχικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου.
Κρίθηκαν υπηρεσιακά ανεπαρκείς λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων.
Τρεις από τους ελεγχόμενους δήλωσαν οι ίδιοι ότι επιθυμούν να απολυθούν από το δικαστικό σώμα και να διοριστούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, επειδή διαπίστωσαν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους ρυθμούς απονομής δικαίου και το φόρτο εργασίας.

Γιατί απολύθηκαν οι δικαστές

Ενδεικτικά, σε μία περίπτωση πρωτοδίκης είχε πέντε πειθαρχικές ποινές και  είχαν αφαιρεθεί τετρακόσιες υποθέσεις λόγω των καθυστερήσεων από το έτος 2012. Σε άλλη περίπτωση αφαιρέθηκαν ογδόντα έξι  δικογραφίες που εκκρεμούσαν από το 2018.
Άλλος πρωτοδίκης έχει ήδη επτά πειθαρχικές αποφάσεις σε βάρος του και του είχε επιβληθεί πρόστιμο και προσωρινή παύση. «Βρίσκεται στα όρια της αμέλειας και δεν επαρκεί ούτε για το δημόσιο τομέα», σημείωσε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτας, συμπληρώνοντας ότι «οι αποφάσεις του είναι πρόχειρες, επιγραμματικές, χωρίς αιτιολογία, υπάρχουν αποφάσεις του μόλις των τριών σειρών».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης