Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Euroferry Olympia: Ελπίδες και για άλλους επιζώντες – Στο λιμάνι της Κέρκυρας συγγενείς των αγνοουμένων

Euroferry Olympia: Ελπίδες και για άλλους επιζώντες – Στο λιμάνι της Κέρκυρας συγγενείς των αγνοουμένων
O 21χρονος, που μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, είναι καλά στην υγεία του - Φέρεται να ανέφερε στους διασώστες ότι «υπάρχουν ακόμη τέσσερα με πέντε άτομα που είναι ζωντανά»

Μετά τη διάσωση του 21χρονου Λευκορώσου αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων 11 αγνοούμενων, μεταξύ των οποίων είναι και τρεις Έλληνες.
Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες για άλλους 4-5 επιζώντες μέσα στο πλοίο.
Σημειώνεται ότι ο 21χρονος, που μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, είναι καλά στην υγεία του, ενώ φέρεται να ανέφερε στους διασώστες ότι «υπάρχουν ακόμη τέσσερα με πέντε άτομα που είναι ζωντανά».
Στο Νοσοκομείο μεταβαίνουν άνδρες της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας με μεταφραστή για να πάρουν κατάθεση από τον 21χρονο.
Στο μεταξύ, συγγενείς των Ελλήνων αγνοουμένων που επέβαιναν στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», βρέθηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας, καθώς αναζωπυρώθηκαν οι ελπίδες τους να εντοπιστούν και αυτοί ζωντανοί.
Οι έρευνες συνεχίζονται και σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος της Κέρκυρας, Ανδρέα Κορίκη, «το πλοίο μπορεί να έχει ακόμη κομμάτια ασφαλή για ανθρώπους. Όπως είδαμε ένας από αυτούς βγήκε και η ελπίδα συνεχίζεται. Η αναζήτηση συνεχίζεται όσο αυτό το επιτρέπει το πλοίο καθώς σε κάποια σημεία είναι αδύνατη η πρόσβαση εκεί. Όμως τα καταστρώματα του πλοίου είναι πολλά». «Ελπίζουμε ότι θα υπάρχει και άλλη έκβαση. Ο διασωθείς βγήκε στο κατάστρωμα του πλοίου και κατέβηκε από μία σκάλα στα συνεργεία διάσωσης. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή κάθε ώρα που περνά αλλάζει τα δεδομένα πάνω στο πλοίο, εξαρτάται από την εξέλιξη της φωτιάς. Από ό,τι ακούσαμε ο διασωθείς είπε ότι άκουσε φωνές και από άλλους ανθρώπους. Ας ελπίσουμε», πρόσθεσε ο Ανδρέας Κορίκης.
Παράλληλα, συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο, το οποίο λόγω μεταβολής του καιρού, ρυμουκλήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κασσιόπης, βορειοανατολικά του νησιού της Κέρκυρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης