Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Euroferry Olympia: Μαίνονται οι φλόγες, το πλοίο έχει προσδεθεί από ρυμουλκό - Τα επόμενα βήματα, ποιοι βρίσκονται στην Κέρκυρα

Euroferry Olympia: Μαίνονται οι φλόγες, το πλοίο έχει προσδεθεί από ρυμουλκό - Τα επόμενα βήματα, ποιοι βρίσκονται στην Κέρκυρα
Oι θερμοκρασίες σε φλεγόμενα μέρη του πλοίου υπερβαίνουν τους 500 βαθμούς Κελσίου

Μάχη με τις φλόγες στο πλοίο «Euroferry Olympia» που ήδη προσδεθεί από ρυμουλκό, εξακολουθούν να δίνουν και σήμερα, Σάββατο 19/2, οι δυνάμεις πυρόσβεσης, προκειμένου να σβήσουν τις εστίες φωτιάς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων, μεταξύ των οποίων και 3 Έλληνες.
Ωστόσο, για να υπάρξει νέα επιχείρηση από στελέχη της ΕΜΑΚ και την ειδική ομάδα διάσωσης για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει να μειωθούν οι θερμοκρασίες σε φλεγόμενα μέρη του πλοίου που σε πολλά σημεία υπερβαίνουν τους 500 βαθμούς Κελσίου, αλλά και οι καπνοί. Η κατάσβεση της φωτιάς στο πλοίο επιχειρείται από τα ρυμουλκά και τα πυροσβεστικά πλοία της Πυροσβεστικής.
Σημειώνεται ότι το πλοίο έχει προσδεθεί από ρυμουλκό και δεν κινδυνεύει πλέον να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να προσκρούσει με κάποιο άλλο πλοίο, ενώ δίπλα του βρίσκονται η φρεγάτα Ύδρα του Πολεμικού Ναυτικού, πυροσβεστικό πλοίο, ναυαγοσωστικό σκάφος, δύο πλωτά και ένα αντιρρυπαντικό σκάφος του λιμενικού σώματος, έξι ρυμουλκά, δύο παραπλέοντα πλοία.
Ακόμη, πετούν εναλλάξ ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ένα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην Κέρκυρα κλιμάκιο της ΕΛΥΔΝΑ

Στην Κέρκυρα βρίσκεται κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με το κοινοτικό και εθνικό δίκαιο, προκειμένου να διεξάγει τεχνική διερεύνηση για τον εντοπισμό των αιτιών και συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκληση του ναυτικού ατυχήματος της πυρκαγιάς, σε συνεργασία με την ομότιμη ιταλική Αρχή DIGIFEMA. (DIGIFEMA : Direzione Generale Investigazioni Ferroviarie e Marittime).
Επίσης, στο νησί έχουν μεταβεί με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γ. Πλακιωτάκη, οι οικογένειες των τριών Ελλήνων αγνοουμένων, με τη συνοδεία αξιωματικού του Λιμενικού- Ψυχολόγου.

Τα επόμενα βήματα

Στην περιοχή βρίσκεται έμπειρη ναυαγοσωστική ομάδα (14 άτομα) των ναυαγοσωστικών εταιρειών MEGATUGS και SMIT Salvage.
Μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς και της επιχείρησης εντοπισμού των αγνοουμένων, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά συνεργεία θα προχωρήσουν στην απάντληση όλων των πετρελαιοειδών ποσοτήτων από το πλοίο ώστε να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος της θαλάσσιας ρύπανσης.
Ακόμη, σε δεύτερο χρόνο, θα ρυμουλκηθεί σε ασφαλή λιμένα το πλοίο, σύμφωνα με τις οδηγίες της πλοιοκτήτριας εταιρείας και μετά από συνεννόηση με τις Αρχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης