Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ψαλτοπούλου: Την Άνοιξη μια καλύτερη εικόνα της πανδημίας, με ύφεση - Η χρήση μάσκας είναι το τελευταίο μέτρο

Ψαλτοπούλου: Την Άνοιξη μια καλύτερη εικόνα της πανδημίας, με ύφεση - Η χρήση μάσκας είναι το τελευταίο μέτρο

"Xρειαζόμαστε σταθερά και μικρά βήματα για να βρούμε την κανονικότητά μας", σύμφωνα με την Θ. Ψαλτοπούλου

«Παγκοσμίως υπάρχει μια αισιοδοξία. Πλέον βρισκόμαστε σε μια εικόνα που την Άνοιξη θα έχουμε μια καλύτερη εικόνα της πανδημίας, με ύφεση, και με αποκλιμάκωση στους διασωληνωμένους και τους θανάτους και λιγότερα νέα κρούσματα», τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.
«Ακόμα αυτό δεν το έχουμε δει στη χώρα μας, είναι η προβολή των δεικτών που κάνουμε σε σχέση με άλλες χώρες. Τώρα χρειαζόμαστε σταθερά και μικρά βήματα για να βρούμε την κανονικότητά μας», πρόσθεσε η κα Ψαλτοπούλου μιλώντας στο mega.
Σημείωσε δε, πως «πάμε ένα πολύ καλύτερο Πάσχα».

Βήμα- βήμα προς την κανονικότητα

Για την εξέλιξη της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα, η κα Ψαλτοπούλου εξήγησε πως «είμαστε αισιόδοξοι και όλοι οι επιστήμονες παγκοσμίως είναι το ίδιο, ότι με τη μεγάλη ανοσοποίηση θα φτάσουμε στην κανονικότητά μας».
Όπως είπε, «ο εμβολιασμός μας σώζει ως προς την ευρύτερη ανοσία», ενώ «οι ανεμβολίαστοι για να έχουν την σούπερ ανοσία, φαίνεται πως δεν αρκεί η απλή νόσηση. Κάποιος πρέπει ακόμα και αν έχει νοσήσει, να εμβολιαστεί».
Κατά την ίδια, «η χρήση μάσκας είναι το τελευταίο μέτρο, πολλοί αισθάνονται ότι θα τη φορούν ακόμα και όταν όλα τα μέτρα έχουν αρθεί».
Υπογράμμισε ότι χρειάζεται να γίνουν σταδιακά τα βήματα προς την κανονικότητα, λέγοντας πως «μετά από δύο χρόνια μεγάλης πίεσης όλου του πληθυσμού, και ψυχολογικής, καλό είναι να αρθούν τα μέτρα σταδιακά, και ελέγχοντας ανά βδομάδα ή δύο βδομάδες τις επιπτώσεις της άρσης τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης