Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γκάγκα: Θα πετάξουμε τις μάσκες σε ανοιχτούς χώρους και εστίαση

Γκάγκα: Θα πετάξουμε τις μάσκες σε ανοιχτούς χώρους και εστίαση
Τι θα γίνει με τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή

Περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά του κορονοϊού προανήγγειλε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
"Πάμε σε μια σταδιακή χαλάρωση. Χρειάζεται να βρούμε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής", τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εφιστώντας την προσοχή ωστόσο, με δεδομένο ότι ο κορωνοϊός εξακολουθεί και υπάρχει. "Από δω και πέρα τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Μπαίνουμε σε μια κανονικότητα, με προσοχή", σημείωσε.
Ανέφερε μάλιστα ότι διεθνώς υπάρχει η αίσθηση πως έχουμε μπει σε ύφεση της πανδημίας, αλλά "πρέπει να έχουμε το νου μας". Επεσήμανε δε ότι αυτό δεν σημαίνει πως έφυγε ο κορονοϊός ή ότι δεν θα χρειαστούμε εμβόλιο τον Σεπτέμβριο, όπως με τη γρίπη.
Εντούτοις εμφανίστηκε αισιόδοξη, λέγοντας ότι σε κλειστούς χώρους ή στα ΜΜΜ ίσως να μην βγάλουμε τις μάσκες, αλλά σε ανοιχτούς χώρους και εστίαση θα τις "πετάξουμε".

Κάθε πότε θα γίνεται το εμβόλιο - Τι θα γίνει με τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή

Όσον αφορά τον εμβολιασμό η κα. Γκάγκα εξήγησε ότι συζητείται το αν θα γίνεται κάθε χρόνο, αν γίνει ενδημική γρίπη ο ιός, όμως δεν έχει ακόμα αποφασιστεί. Επίσης, τα πιστοποιητικά για όσους έχουν κάνει τρεις δόσεις δεν έχουν ημερομηνία λήξης για την ώρα.
Σχετικά με τα φάρμακα, δήλωσε ότι έχουμε ξεπεράσει τις 1.600 αιτήσεις, με τα περισσότερα αντιικά να έχουν παραδοθεί. "Τα στοιχεία από τα αποτελέσματα της χορήγησής τους θα τα έχουμε σε τρεις εβδομάδες" πρόσθεσε.
Επιπλέον, τόνισε ότι περιμένουμε καινούρια αντιικά και πρωτεϊνικά εμβόλια, "όχι mRNA για όποιον εξακολουθεί να φοβάται", είπε η υπουργός.
Τέλος, ανέφερε ότι το τι θα γίνει με το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται σε αναστολή θα συζητηθεί τέλος Μαρτίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης