Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Δεν θα αλλάξει την επιδημιολογική εικόνα, η άρση των περιορισμών

Βασιλακόπουλος: Δεν θα αλλάξει την επιδημιολογική εικόνα, η άρση των περιορισμών
Αυτό που έμεινε και πρέπει να μας μείνει, είναι οι μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η άρση των περιοριστικών μέτρων που αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, δεν πρόκειται να αλλάξει την επιδημιολογική εικόνα της χώρας διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θ. Βασιλακόπουλος.
«Πλέον δεν έμειναν και πολλοί περιορισμοί.
Η πλήρης απελευθέρωση ψυχολογικά μας βοηθάει.
Αυτό που έγινε δεν είναι επικίνδυνο, δε θα αλλάξει τρομερά την επιδημιολογική εικόνα, γιατί κατ’ ουσίαν συνέβαινε το ίδιο πράγμα στην εστίαση με τους όρθιους.
Αυτό που έμεινε, και πρέπει να μας μείνει σαν καλή συνήθεια, είναι οι μάσκες, όπου υπάρχει συνωστισμός ή στα ΜΜΜ, οι οποίες είναι υποχρεωτικές για λόγους υγείας», είπε μιλώντας στο Mega ο κ. Βασιλακόπουλος.
Ερωτηθείς για τις εορταστικές εκδηλώσεις για τις Απόκριες και τις παρελάσεις ο κ.Βασιλακόπουλος είπε ότι «τις παρελάσεις μπορούμε να τις μετονομάσουμε σε διαδηλώσεις και να γίνουν και αυτές».
«Το να λέμε ότι μόνο η παρέλαση θα προκαλέσει πρόβλημα, είναι μια υπερβολή» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, αναφέροντας πως καταγράφεται σταθεροποίηση στην κυκλοφορία του ιού, με την επιδημιολογική επιβάρυνση να επηρεάζει τις νεαρότερες ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού.

Δεν μπορούμε να ζούμε με περιορισμούς

«Δε γίνεται να ζούμε συνέχεια με περιορισμούς.
Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, και εμείς που τους προτείνουμε δεν αντέχουμε άλλο.
Όλοι θέλουμε να ζήσουμε φυσιολογικά.
Για να γίνει αυτό υπάρχουν δύο δρόμοι, παράλληλοι: Εμβολιασμός και testing», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Δε χρειάζεται 4η δόση

«Η 3η δόση μας καλύπτει τουλάχιστον για ένα τετράμηνο σε πολύ υψηλό ποσοστό.
Με εξαίρεση τους ανοσοκατασταλμένους δε χρειάζεται 4η δόση.
Περιμένουμε την Άνοιξη να εγκριθούν τα επικαιροποιημένα εμβόλια, έτσι ώστε την αναμνηστική δόση που θα κάνουμε να είναι με ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο σε όλες τις αλλαγές που έχει κάνει ο ιός και να κρατάει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε ο κ.Βασιλακόπουλος.
«Θα υπάρξει μελέτη που θα λέει πόσο χρονικό διάστημα μετά την 3η δόση είναι η βέλτιστη χρονική περίοδος για να γίνει η αναμνηστική δόση.
Εξαρτάται που ζει ο καθένας.
Μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρχουν εμβόλια για να εμβολιαστεί όλος ο πλανήτης.
Έτσι μειώνονται οι πιθανότητες να βγουν νέα στελέχη του ιού, οπότε πάμε σε αποκλιμάκωση της πανδημίας παγκόσμια» είπε ο καθηγητής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης