Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους (γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας): Δεν θα υπάρξει δ’ δόση στο γενικό πληθυσμό

Θεμιστοκλέους (γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας): Δεν θα υπάρξει δ’ δόση στο γενικό πληθυσμό
Έχει εμβολιαστεί το 84% του ενήλικου πληθυσμού, περίπου 300.000 ανεμβολίαστοι άνω των 60 είπε ο κ.Θεμιστοκλέους
Σχετικά Άρθρα

Δεν πρόκειται να υπάρξει τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της covid στο γενικό πληθυσμό υποστήριξε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος υποστήριξε πως σιγά – σιγά ολοκληρώνεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεμιστοκλέους υποστήριξε ότι με βάση τα δεδομένα που τώρα υπάρχουν με τη μετάλλαξη Omicron, δεν θα υπάρξει τέταρτη δόση εμβολίου στο γενικό πληθυσμό αλλά μόνο στους ανοσοκατεσταλμένους.
«Αν αλλάξει κάτι, θα το δούμε στην πορεία» υποστήριξε ο κ.Θεμιστοκλέους.

Εμβολιασμένο το 84% των ενηλίκων

Αναφερόμενος στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, ο κ.Θεμιστοκλέους υποστήριξε πως έχει εμβολιαστεί το 84% του ενήλικου πληθυσμού.
Όπως είπε, το 88% έχει εμβολιαστεί με την αναμνηστική δόση και στους άνω των 60 το αντίστοιχο ποσοστό φτάνει στο 95%, ενώ σημείωσε ότι μετά την υποχρεωτικότητα στους άνω των 60 ετών παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στους εμβολιασμούς.
Ωστόσο, είπε ότι πλέον ο αριθμός των νέων ραντεβού είναι μικρός περί τις 1.000 με 1.500 την ημέρα.
Παράλληλα, τόνισε ότι στους έφηβους 15 – 17 ετών το ποσοστό των εμβολιασμένων ανέρχεται στο 50% με 60%, ενώ σημείωσε ότι το 20% των παιδιών 5 – 11 ετών έχει εμβολιαστεί.

Ανεμβολίαστοι περίπου 300.000 πολίτες

Επιπλέον, υπογράμμισε πως στους άνω των 60 ετών έχει εμβολιαστεί το 91% και απομένει ένα 9% περίπου 300.000 πολίτες, ενώ τόνισε ότι τα πιστοποιητικά που έχουν λήξει καθώς οι πολίτες δεν έκαναν ακόμη την τρίτη δόση, ανέρχονται σε περίπου 300.000.
«Παρότι μειώνονται συνεχώς, λήγουν και νέα πιστοποιητικά οπότε ο αριθμός τους κυμαίνεται από 270.000 έως 310.000» είπε ο κ.Θεμιστοκλέους, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν η χαλάρωση των περιορισμών λόγω της πανδημίας θα πλήξει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, σημείωσε ότι είναι περιορισμένες οι πιθανότητες να εμβολιαστούν όσοι δεν το έχουν ήδη πράξει.
Ο κ.Θεμιστοκλέους τάχθηκε υπέρ της χαλάρωσης των μέτρων αλλά συντεταγμένα και σταδιακά και όχι να ανοίξουν σχεδόν τα πάντα όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, ενώ για το εμβόλιο της Novavax ανέφερε ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν αφού επιβεβαιωθεί η ημέρα παράδοσης της παρτίδας την επόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης