Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία του ΕΦΚΑ

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία του ΕΦΚΑ
Αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ
Σχετικά Άρθρα

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Τετάρτη 16/2 οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία του ΕΦΚΑ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του Φορέα.
Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο έχει ήδη εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή και αύριο Πέμπτη 17/2 αναμένεται να ψηφιστεί.
Υπέρ του νομοσχεδίου κατά την επεξεργασία του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ η αντιπολίτευση ζήτησε την απόσυρσή του.
Οι εργαζόμενοι με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας τους σημειώνουν ότι με το νομοσχέδιο αυτό διαλύεται η διοικητική ιεραρχία του φορέα, καθώς εισάγεται το καθεστώς των μετακλητών υπαλλήλων στη βαθμίδα των Γενικών Διευθυντών και των Διευθυντών, οι οποίοι θα προέρχονται πλέον ακόμα και από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς καμία γνώση κι εμπειρία επί της ασφαλιστικής νομοθεσίας και του τρόπου διοίκησης ενός υποκαταστήματος, με αποδοχές πρόκληση σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους εργαζομένους του φορέα.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι παραδίδεται η τεράστια ακίνητη περιουσία του φορέα και τα περίπου 400 ακίνητα του ΕΦΚΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία ειδικού σκοπού, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας θα διορίζεται και θα παύεται από τον Υπουργό Εργασίας και θα είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτο, χωρίς κανέναν κοινωνικό έλεγχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης