Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Όχι στην άμεση και απόλυτη χαλάρωση των μέτρων

Βασιλακόπουλος: Όχι στην άμεση και απόλυτη χαλάρωση των μέτρων
Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα ταυτόχρονα είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Κατά του σεναρίου της άμεσης και απόλυτης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.
«Αν πούμε «ελεύθερα στα γήπεδα», σε 3 – 4 ματς θα έχει παραπάνω κόσμο διότι ο μέσος όρος των εισιτηρίων στη Σούπερλιγκα είναι κάτω από 1000...
Στα ντέρμπι θα υπάρχει συνωστισμός.
Να κάνουμε «ελεύθερα» τα καρναβάλια και όρθιοι στα κέντρα (που υπάρχουν) να βγάλουμε και τις μάσκες, θα μειωθεί πιο γρήγορα η επιδημία, αλλά με πολύ μεγαλύτερο κόστος» επισήμανε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλακόπουλος, αναφέροντας πως θα αυξηθούν μεν τα κρούσματα κάτι που μελλοντικά θα ανοσοποιήσει και μεγάλο μέρος του πληθυσμού, αλλά θα αυξηθούν και οι θάνατοι.

Τι θα γίνει με τις μάσκες

«Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα ταυτόχρονα» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, αναφέροντας πως το πότε θα βγάλουμε τη μάσκα, εξαρτάται από τα επιδημιολογικά δεδομένα της κάθε κοινωνίας και το ποσοστό εμβολιασμού.
«Στις χώρες που αίρονται τα περισσότερα μέτρα οι άνω των 60 είναι όλοι εμβολιασμένοι, κι είναι αυτοί που προκαλούν το πρόβλημα.
Οπότε και να κολλήσει ένας νεαρός που έχει δυο φορές εμβολιαστεί η πιθανότητα να κινδυνεύει είναι πολύ πολύ μικρή» τόνισε ο καθηγητής, ο οποίος σχετικά με τη μάσκα διευκρίνισε πως «η υποχρεωτικότητα αφορά όταν υπάρχει κόσμος, όχι όταν είμαστε μόνοι μας».
«Με μια απόσταση το να πίνεις καφέ χωρίς μάσκα δεν είναι κακό σε εξωτερικό χώρο, η πιθανότητα μετάδοσης είναι πάρα πολύ μικρή» τόνισε ο κ.Βασιλακόπουλος.

Άδικοι θάνατοι

«Κάθε μέρα πεθαίνουν 70- 80 άνθρωποι, ανεμβολίαστοι, τελείως άδικα οι περισσότεροι που πεθαίνουν, αν είχαν εμβολιαστεί κατά 90% δε θα πέθαιναν» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, επισημαίνοντας πως βρισκόμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης.
«Είναι γεγονός ότι είναι πιο βραδεία απ’ ό,τι αναμέναμε αλλά πλέον είναι τελείως σαφής, έχουμε 350 εισαγωγές κατά μέσο όρο από 550 μέσο όρο δύο εβδομάδες πριν.
Τέλη Φεβρουαρίου η εικόνα είναι καλύτερη και το Μάρτιο θα είναι ακόμα καλύτερη» υπογράμμισε ο κ.Βασιλακόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης