Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Αποκλιμάκωση με αργούς ρυθμούς, καλύτερα το Πάσχα – Τι ανέφερε ο Βασιλακόπουλος

Παγώνη: Αποκλιμάκωση με αργούς ρυθμούς, καλύτερα το Πάσχα – Τι ανέφερε ο Βασιλακόπουλος
Οι σκληροί πανδημικοί δείκτες θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία, όμως η αποκλιμάκωση θα είναι σταδιακή και με αργούς ρυθμούς, σύμφωνα με την  Πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη

Ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να είναι εδώ, αν και το Πάσχα αναμένεται τα πράγματα να είναι πολύ καλύτερα, υπό την έννοια ότι οι σκληροί δείκτες θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία, όμως η αποκλιμάκωση θα είναι σταδιακή και με αργούς ρυθμούς, τόνισε η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Μ. Παγώνη.
Η κα Παγώνη μιλώντας στον ΑΝΤ1 σχετικά με το πότε θα βγάλουμε τις μάσκες, απάντησε ότι οι μάσκες θα συνεχίσουν να είναι εδώ και σημείωσε ότι στη Δανία που αποφάσισε να τις βγάλει το ποσοστό εμβολιασμού είναι στο 90%.

Βασιλακόπουλος: Το Πάσχα τα πράγματα θα είναι αρκετά καλύτερα

Το Πάσχα τα πράγματα θα είναι αρκετά καλύτερα, καθώς στους εμβολιασμένους στη χώρα μας που ξεπερνούν τα 5 εκατ. θα πρέπει να προστεθούν και το 1 εκατ. όπως νόσησαν από την αρχή του χρόνου, αυξάνοντας το ποσοστό ανοσίας, ανέφερε από την πλευρά του ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος.
Ο ίδιος, μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στην χαλάρωση των μέτρων, σημείωσε ότι μιλάμε για σταδιακή άρση των μέτρων ξεχνώντας ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλά μέτρα σε ισχύ και πως αυτά αφορούν κυρίως την εστίαση, τους όρθιους και τον αριθμό των θεατών στα γήπεδα.
Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκος, ανέφερε πως αν το σύστημα ήταν πιο οργανωμένο θα θρηνούσαμε λιγότερους θανάτους από την πανδημία, προσθέτοντας ότι αν θέλουμε να κηρύξουμε το τέλος της πανδημίας θα πρέπει προηγουμένως να ενισχύσουμε το ΕΣΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης