Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημόπουλος: Μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε τελείως διαφορετικά – Επικρατεί η Omicron

Δημόπουλος: Μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε τελείως διαφορετικά – Επικρατεί η Omicron
"Tα μέτρα που αίρονται τώρα καλό θα είναι να μην συνδυαστούν σε αλλαγές με τις μάσκες και τις αποστάσεις", σύμφωνα με τον Θ. Δημόπουλο

«Στους επόμενους μήνες με δεδομένη την αλλαγή του καιρού, την έκθεση σχεδόν όλων στον ιό και την μικρή επιφύλαξη ότι δεν θα προκύψει κάποιο νέο στέλεχος που δεν θα ανατρέψει τις προγνώσεις, πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα μπορούμε να είμαστε τελείως διαφορετικά», ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Δημόπουλος.
Ο κ. Δημόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σημείωσε ότι η οποιαδήποτε άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό πρέπει να γίνει βήμα-βήμα.
Όπως εξήγησε, «τα μέτρα που αίρονται τώρα καλό θα είναι να μην συνδυαστούν σε αλλαγές με τις μάσκες και τις αποστάσεις, είναι χρήσιμο να πηγαίνουμε σταδιακά ώστε η Επιτροπή να αξιολογεί εβδομάδα με εβδομάδα τα δεδομένα».

Αποκλιμάκωση της πανδημίας

«Νομίζω ότι τα δεδομένα δείχνουν αποκλιμάκωση, ήδη από μετρήσεις στα λύματα το μεταλλαγμένο στέλεχος Delta έχει σχεδόν εξαφανιστεί και το μεταλλαγμένο στέλεχος Omicron επικρατεί, που γνωρίζουμε ότι συνδυάζονται με μεγάλη μεταδοτικότητα και ηπιότερη νόσηση σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί», τόνισε ο κ. Δημόπουλος.
Τέλος, αναφερόμενος στα πρωτεϊνικά εμβόλια, εξήγησε πως έχουν διαφορετική τεχνολογία από τα προηγούμενα σκευάσματα και υπάρχει η ελπίδα ότι μπορεί «να πείσουν τους καλοπροαίρετους δύσπιστους να εμβολιαστούν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης