Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημόπουλος: Δεν υπάρχει ένδειξη για 4η δόση στον γενικό πληθυσμό - «Ελπίζουμε στην μείωση των θανάτων πολύ σύντομα

Δημόπουλος: Δεν υπάρχει ένδειξη για 4η δόση στον γενικό πληθυσμό - «Ελπίζουμε στην μείωση των θανάτων πολύ σύντομα
«H χρήση της μάσκας και των αποστάσεων , ο αερισμός των χώρων, είναι σημαντικά συμπληρωματικά μέτρα σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό, προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», τόνισε ο Θ. Δημόπουλος

«Όλοι οι επίσημοι φορείς έως σήμερα συστήνουν την 4η δόση σε ειδικές κατηγορίες ασθενών. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει ένδειξη για 4η δόση στον γενικό πληθυσμό», ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.
Ο κ. Δημόπουλος μιλώντας στο MEGA σημείωσε πως «οδεύουμε στην βελτίωση και του καιρού, αυξάνεται η ανοσία των πολιτών με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους. Όλα αυτά, φυσικά, εάν δεν προκύψει κάποιο νέο στέλεχος που ενδεχομένως να φέρει αλλαγές στον χάρτη. Προϋπόθεση ωστόσο αποτελεί, εάν παραμένουν πολυπληθή κράτη με μειωμένα ποσοστά εμβολιασμού. Τα νέα εμβόλια, που είναι πρωτεϊνικής διαδικασίας και τα οποία δεν χρειάζονται ειδικές συνθήκες συντήρησης, είναι το νέο στοιχείο και επιπρόσθετα, να αυξηθεί η πρόσβαση σε εμβόλια σε όλον τον κόσμο».

Τρίτη δόση εμβολίου και νοσοκομεία

«Τα δεδομένα λένε ότι η 3η δόση μειώνει την πιθανότητα νόσησης κατά 50%, ενώ την πιθανότητα βαριάς νόσησης στο 90%», τόνισε ο κ. Δημόπουλος.
Αναφερόμενος στα νοσοκομεία, τόνισε πως «στις αίθουσες COVID νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν παθολογικά προβλήματα άσχετα με τον κορωνοϊό, οι οποίοι στον έλεγχο βρίσκονται θετικοί. Η πίεση στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό παραμένει, έστω και αν η βαρύτητα των περιστατικών που οφείλονται αμιγώς στην Covid- 19 μπορεί να είναι ηπιότερη».
«Ελπίζουμε στην μείωση των θανάτων πολύ σύντομα», πρόσθεσε.

Για άρση μέτρων

Σχετικά με την άρση των μέτρων, ο κ. Δημόπουλος σημείωσε πως «το πρόβλημα που έχουμε για να περάσουμε στο επόμενο στάδιο είναι σε άτομα άνω των 60 ετών που είτε δεν έχουν εμβολιαστεί, είτε είναι εμβολιασμένοι μερικώς. Το στέλεχος Delta φαίνεται από μελέτες ότι έχει υποχωρήσει και ότι πλέον το στέλεχος Omicron και παρόλο που έχει μεταδοτικότητα έχει ήπια νόσηση».
Πρόσθεσε πως «η χρήση της μάσκας και των αποστάσεων , ο αερισμός των χώρων, είναι σημαντικά συμπληρωματικά μέτρα σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό, προκειμένου να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης