Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γκάγκα: Στα τέλη Φεβρουαρίου η χαλάρωση των μέτρων κατά της covid – Θα έχουμε ένα καλό Πάσχα

Γκάγκα: Στα τέλη Φεβρουαρίου η χαλάρωση των μέτρων κατά της covid – Θα έχουμε ένα καλό Πάσχα
Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις της Επιτροπής για τις Απόκριες
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως στα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουμε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων διατύπωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία είπε πως θα έχουμε ένα καλό Πάσχα και ένα καλό καλοκαίρι.
Σε δηλώσεις της στο Παραπολιτικά Fm και σχετικά με τις Απόκριες η κα.Γκάγκα παρέπεμψε στις αποφάσεις της Επιτροπής την επόμενη εβδομάδα.
«Πάμε στην αποκλιμάκωση με πολύ αργό ρυθμό ακόμη, σίγουρα θα ανοίξουμε, πάμε λίγο προσεκτικά να μην έχουμε θέματα και να μην κινδυνεύει κανείς.
Άρα νομίζω ότι θα αρχίσουμε να βλέπουμε αποκλιμάκωση προς το τέλος του μήνα και πιστεύουμε όλοι και ελπίζουμε ότι θα έχουμε ένα καλό Πάσχα κι ένα καλό καλοκαίρι» υπογράμμισε η κα.Γκάγκα.

Τι θα γίνει με τις Απόκριες

Σχετικά με τις Απόκριες η κα.Γκάγκα υπογράμμισε ότι «η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα κουβεντιάσει ξανά την επόμενη εβδομάδα και νομίζω ότι συνυπολογίζουν τα πάντα, και την οικονομική δραστηριότητα και την υγεία και την καθημερινή ζωή όλα όσα έχουν σημασία για όλους μας».
«Δηλαδή αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε αισιόδοξοι αλλά συγκρατημένα αισιόδοξοι, τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Νομίζω πρέπει να είμαστε και λίγο προσεκτικοί ακόμη» είπε η κα.Γκάγκα.

Τι συμβαίνει με το σύνδρομο MIS-C

Αναφερόμενη στο σύνδρομο MIS-C στα παιδιά η κα.Γκάγκα υποστήριξε ότι «γενικά παιδάκια που περνάνε ιώσεις μπορεί να εμφανίσουν ένα τέτοιο υπερφλεγμονώδες σύνδρομο».
«Στο Παίδων ξέρουν καλά το Καβασάκι για παράδειγμα που είναι εδώ και πολλά χρόνια, είναι κάτι τέτοιο που βέβαια πυροδοτείται από τον κορωνοϊό και επειδή έχουμε πάρα πολλά κρούσματα μπορούμε να το δούμε και αυτό.
Οι παιδίατροι είναι γενικά αισιόδοξοι, σαφώς αντιμετωπίζεται, αυτό που θέλουμε είναι οι γονείς που έχουν παιδάκια που περάσανε κορωνοϊό και κάνουν πυρετό τρεις και τέσσερις εβδομάδες μετά να δούνε άμεσα παιδίατρο» υποστήριξε η κα.Γκάγκα.

Τέταρτη δόση εμβολίου

Ερωτηθείσα για αν θα χορηγείται η τέταρτη δόση του εμβολίου μόνο στις ειδικές ομάδες πληθυσμού, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε ότι «αυτή τη στιγμή είναι η μόνη συζήτηση που υπάρχει στο τραπέζι, μόνο για τις ειδικές ομάδες που δεν έχουν καλό ανοσοποιητικό σύστημα και δεν μπορούν να κάνουν καλή ανοσοποιητική αντίδραση».
«Όσοι έχουμε κάνει την τρίτη δόση έχουμε τελειώσει με τον εμβολιασμό μέχρι τώρα.
Είναι ένα καινούργιος ιός, μαθαίνουμε όλοι άρα είναι πολύ δύσκολο να κάνεις προβλέψεις πάντως διεθνώς τα πράγματα φαίνεται να είναι καλύτερα, βαίνουμε προς μια ύφεση και νομίζω σύντομα θα είμαστε όλοι σε καλύτερη θέση» επισήμανε η κα.Γκάγκα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης