Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Θα υπάρξουν και άλλα πανδημικά κύματα – Για καιρό ακόμα οι μάσκες

Βατόπουλος: Θα υπάρξουν και άλλα πανδημικά κύματα – Για καιρό ακόμα οι μάσκες
Δεν θα είναι για πολύ καιρό ακόμα οι σκληροί δείκτες σε υψηλά επίπεδα είπε ο κ.Βατόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως θα υπάρξουν και άλλα πανδημικά κύματα διατύπωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος ωστόσο υποστήριξε πως κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, πόσο μεγάλα και θανατηφόρα θα είναι.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βατόπουλος υποστήριξε ότι οι σκληροί δείκτες δε θα είναι για πολύ καιρό ακόμα σε υψηλά επίπεδα, ενώ τόνισε ότι η αποκλιμάκωση είναι δεδομένη, καθώς τόσο τα κρούσματα όσο και οι εισαγωγές έχουν υποχωρήσει.
«Αυτό δε σημαίνει ότι ήρθε το τέλος της πανδημίας», υπογράμμισε ο καθηγητής.

Τι θα γίνει με τις Απόκριες

Ερωτηθείς αν θα γίνουν φέτος τις Απόκριες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, δε φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος σημειώνοντας ότι «ένα καρναβάλι προφανώς θα προκαλέσει συνωστισμό ανθρώπων».
«Ο συνωστισμός θα φέρει κρούσματα, αυτά θα φέρουν νόσο και επομένως και βαριά περιστατικά» τόνισε ο κ.Βατόπουλος, αναφέροντας πως υπάρχει μια πολιτική απόφαση σε όλη την Ευρώπη να σταματήσουν οι περιορισμοί όσο είναι δυνατόν, ωστόσο αυτό ενέχει έναν υγειονομικό κίνδυνο.
Ερωτηθείς για το Πάσχα, εκτίμησε ότι «φέτος θα καταφέρουμε να πάμε στο χωριό» και συμπλήρωσε ότι και το καλοκαίρι θα είναι καλύτερο, δεδομένου ότι η ανοσοποίηση του πληθυσμού είναι πολύ καλύτερη και υπάρχουν φάρμακα, ωστόσο τόνισε ότι δε θα πετάξουμε τις μάσκες.
«Οι μάσκες θα είναι για αρκετό καιρό μαζί μας» είπε ο κ.Βατόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης