Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές
Νεκροί και οι τρεις αγνοούμενοι
Σχετικά Άρθρα

Νεκροί εντοπίστηκαν και οι τρεις αγνοούμενοι χιονοδρόμοι - χειμερινοί αναρριχητές στην περιοχή «Ύδατα Στυγός» πλησίον του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.
Νωρίτερα οι διασώστες, όπως έγινε γνωστό, βρήκαν ένα κράνος και ένα μπουφάν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περιοχή έχει προκληθεί χιονοστιβάδα.
Πρόκειται για τρεις άντρες ηλικίας από 50 έως 55 ετών, κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση, οι οποίοι ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου 5/2 και θα πήγαιναν προς την περιοχή της Μαυρολίμνης.
Στις προσπάθειες  εντοπισμού και διάσωσής τους συμμετείχαν  δυνάμεις της πυροσβεστικής με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας - Διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ, αλλά και  ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης, ενώ χρησιμοποιήθηκαν drone.
Στην περιοχή βρέθηκαν 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ενώ στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμε  κλιμάκιο εννέα εθελοντών - διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Ο εντοπισμός των τριών αντρών έγινε από τις ομάδες διάσωσης στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η μεταφορά τους από δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ομάδας έρευνας και διάσωσης.

Πώς ξεκίνησε η αναζήτηση

Το βράδυ του Σαββάτου 5/2 σήμανε συναγερμός όταν το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου είδε την ώρα που έκλειναν ότι το όχημα των τριών αντρών βρισκόταν στο πάρκινγκ.
Αυτό τους κινητοποίησε και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσής τους στην περιοχή «Ύδατα Στυγός» πλησίον του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης