Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καλάβρυτα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους τρεις αγνοούμενους – Εντοπίστηκε ένα κράνος και ένα μπουφάν

Καλάβρυτα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους τρεις αγνοούμενους – Εντοπίστηκε ένα κράνος και ένα μπουφάν
Oι διασώστες βρήκαν ένα κράνος και ένα μπουφάν
Σχετικά Άρθρα
Συνεχίζονται οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης τριών χιονοδρόμων - χειμερινών αναρριχητών στην περιοχή «Ύδατα Στυγός» πλησίον του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, ενώ ήδη οι διασώστες βρήκαν ένα κράνος και ένα μπουφάν.
Οι τρεις άντρες ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, αγνοούνται από το βράδυ του Σαββάτου 5/2.
Οι προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσής τους συνεχίζονται από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας - Διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ, ενώ συμμετέχει ένα ελικόπτερο του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης.
«Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών που αγνοούνται, επικεντρώνονται σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Α. 'Αγριος.
«Είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης με όλα τα μέσα που υπάρχουν και οι έρευνες πραγματοποιούνται, τόσο από αέρος, όσο και από χιονισμένες περιοχές, ενώ προσεγγίζονται όλα τα σημεία, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να βρίσκονται οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές», συμπλήρωσε.
Σημειώνεται ότι στην περιοχή επιχειρούν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.
Στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμει κλιμάκιο εννέα εθελοντών - διασωστών, του παραρτήματος Αχαΐας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Σημειώνεται ότι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων σήμανε συναγερμός το βράδυ του Σαββάτου 5/2, καθώς οι τρεις άνδρες από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση που θα πήγαιναν προς την περιοχή της Μαυρολίμνης, δεν επέστρεψαν στο χιονοδρομικό κέντρο για να πάρουν το όχημά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης