Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανεμβολίαστοι από τη Δευτέρα 7/2 όσοι μετά το 7μηνο δεν έκαναν τρίτη δόση - Λήγουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμών τους

Ανεμβολίαστοι από τη Δευτέρα 7/2 όσοι μετά το 7μηνο δεν έκαναν τρίτη δόση - Λήγουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμών τους
Από τις 7/2 θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι όσοι ενήλικοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες, χωρίς να κάνουν την αναμνηστική δόση

Χωρίς πιστοποιητικού εμβολιασμού θα μείνουν από αύριο, Δευτέρα 7/2, όσοι πολίτες δεν έκαναν μετά τους 7 μήνες δεν έκαναν την αναμνηστική δόση και έτσι, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου εκπνέει η μικρή παράταση στην χρονική ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού που είχε δοθεί λόγω των προβλημάτων στην εκτέλεση των ραντεβού εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας και πλέον, θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι όσοι ενήλικοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες, χωρίς να κάνουν την αναμνηστική δόση.
Έτσι, οι πολίτες που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία υπολογίζονται ότι είναι περίπου 300.000. Θα  μείνουν χωρίς πιστοποιητικά εμβολιασμού και δεν θα έχουν πρόσβαση όπου αυτά είναι απαραίτητά για την είσοδό τους, όπως στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, στα θέατρα, στα γυμναστήρια,  ενώ για να προσέρχονται στην εργασία τους θα υποχρεώνονται σε διπλά εβδομαδιαία τεστ.
Σημειώνεται ότι έχει αλλάξει και ο τρόπος έκδοσης του πιστοποιητικού νόσησης και για τους μεν εμβολιασμένους απαιτείται να έχουν θετικό rapid test για να το εκδίδουν (το πιστοποιητικό νόσησης), ενώ για τους ανεμβολίαστους απαιτείται θετικό μοριακό έλεγχο PCR.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης