Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Πολύ υψηλό τείχος ανοσίας σε ένα μήνα - Θα κάνουμε κανονικά Πάσχα στο χωριό

Βασιλακόπουλος: Πολύ υψηλό τείχος ανοσίας σε ένα μήνα - Θα κάνουμε κανονικά Πάσχα στο χωριό

"Με βάση και τις μολύνσεις, θα φτάσουμε λογικά σε ένα επίπεδο ανόσιας μέσα στο 2022 που θα πάψει ο κορωνοϊός να αποτελεί μια νόσο που δεν μπορείς καθόλου να αντιμετωπίσεις", ανέφερε ο Θ. Βασιλακόπουλος

«Σε ένα μήνα θα έχουμε άλλο ένα εκατ. ανθρώπων που θα έχουν εμβολιαστεί ή ανοσοποιηθεί λόγω της λοίμωξης. Έχουμε 5 εκατ. ανθρώπους που έχουν κάνει 3 δόσεις και 7 εκατ. που έχουν κάνει δύο δόσεις. Με όλα αυτά μαζί, θα έχουμε φτάσει σε ένα πολύ υψηλό τείχος ανοσίας», ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Εντατικής θεραπείας, Θ. Βασιλακόπουλος.
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο mega σημείωσε ότι «έχουμε περίπου 30.000 Έλληνες κάθε μέρα που ενισχύουν το σύστημα ανοσίας τους. Έχουμε περίπου 20.000 κρούσματα και περίπου 10.000 εμβολιασμούς πρώτης δόσης καθημερινά», ενώ υπογράμμισε ότι «το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η μικρή ομάδα των 300.000 ανεμβολίαστων 60 ετών και άνω που προκαλούν μεγάλο αριθμό θανάτων».
Όπως είπε, «όταν οι κοινωνίες δεν αποδέχονται το εμβόλιο και οι ηγεσίες δεν έχουν τον τρόπο να το επιβάλουν, θα θρηνούμε πολλά θύματα».

Για τρίτη δόση εμβολίου

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, «η τρίτη δόση αυξάνει τα αντισώματα που έχουμε εναντίον του κορωνοϊού, αυξάνει τρομερά την προστασία από κρίσιμη νόσο και θάνατο και μειώνει κατά 30-50% τον κίνδυνο να νοσήσουν».
Ωστόσο, «πλήρως δεν προστατεύει η 3η δόση», όπως εξήγησε.

Περί νέων εμβολίων

Κάνοντας αναφορά στα νέα εμβόλια που αναμένεται να έρθουν στη χώρα, ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε ότι «σε αντίθεση με τα εμβόλια του mRNA, τα πρωτεϊνικά εμβόλια της Sanofi και της Novavax μας δίνουν έτοιμη την πρωτεΐνη ακίδα. Είναι σαν κάποια παλιού τύπου εμβόλια. Παρέχουν παρόμοια προστασία με τα mRNA εμβόλια, πολύ υψηλή».
«Αν μπορούσαμε να πείσουμε τους δύσπιστους συμπολίτες μας να κάνουν αυτά τα εμβόλια, θα λύναμε το πρόβλημα», συμπλήρωσε.

«Έχουμε το όπλο να προστατευτούμε, αλλά δεν το διαλέγουμε»

«Είμαστε σε μία φάση με αρκετές άδικες δολοφονίες συνανθρώπων μας από έναν ιό. Έχουμε το όπλο να προστατευτούμε, αλλά δεν το διαλέγουμε. Αν δείτε τη χθεσινή έκθεση του ΕΟΔΥ, θα δείτε ότι το 95% των θανάτων ήταν ανθρώπων άνω των 60 ετών. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα περίπου 300.000 Έλληνες στην ηλικία άνω των 60 ετών που είναι εντελώς απροστάτευτοι, δεν έχουν εμβολιαστεί. Αν ήταν εμβολιασμένοι θα ήμασταν όπως άλλες χώρες που με παρόμοια κρούσματα με εμάς έχουν μονοψήφιο ή χαμηλό διψήφιο αριθμό θανάτων» τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Πάσχα στο χωριό

Τέλος, κληθείς να απαντήσει στο πώς θα κάνουμε Πάσχα, ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι «θα κάνουμε κανονικά Πάσχα στο χωριό, αλλά το να έχουμε ξεμπερδέψει με τον κορωνοϊό αποκλείεται».
Πρόσθεσε ότι «μέχρι το καλοκαίρι θα υπάρχουν εμβόλια για να εμβολιαστεί όλος ο πλανήτης. Με βάση και τις μολύνσεις, θα φτάσουμε λογικά σε ένα επίπεδο ανόσιας μέσα στο 2022 που θα πάψει ο κορωνοϊός να αποτελεί μια νόσο που δεν μπορείς καθόλου να αντιμετωπίσεις. Υπάρχουν και βοηθητικά εργαλεία. Το φάρμακο είναι χρήσιμο για να μειώνει τις πιθανότητες να νοσήσουν βαριά, δεν είναι μαγικό χάπι που το παίρνω ανεμβολίαστος και γίνονται καλά, άρα δε χρειάζεται να εμβολιαστώ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο