Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημόπουλος: Στις ΜΕΘ ασθενείς με Delta – Έρχονται τα πρωτεϊνικά εμβόλια Novavax

Δημόπουλος: Στις ΜΕΘ ασθενείς με Delta – Έρχονται τα πρωτεϊνικά εμβόλια Novavax
Τα εμβόλια αυτά έχουν παραχθεί με τον κλασικό τρόπο υποστήριξε ο κ.Δημόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως οι περισσότεροι ασθενείς που βρίσκονται στις ΜΕΘ, έχουν μολυνθεί με τη Delta διατύπωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θανάσης Δημόπουλος, ο οποίος πάντως έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και για την Omicron.
«Ηλικιωμένο άτομο με συννοσηρότητες που δεν έχει εμβολιαστεί ή έχει χάσει την επίδραση του εμβολίου γιατί έχει περάσει ο καιρός έχει πιθανότητες να νοσήσει βαριά από το στέλεχος Omicron» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Δημόπουλος, ο οποίος επισήμανε πως με την τρίτη δόση η προφύλαξη από τη μόλυνση της Omicro είναι 50%, αλλά η προφύλαξη από βαριά νόσηση 85% και από θάνατο 95%.

Τι είναι το εμβόλιο Novavax

Ενόψει της παραλαβής 474.000 δόσεων του πρωτεϊνικού εμβολίου Novavax στη χώρα μας ο κ. Δημόπουλος σημείωσε ότι «θα έχουμε σύντομα τα πρωτεϊνικά εμβόλια που παράγονται με τον κλασικό τρόπο, όπως αυτά που έχουμε υποβληθεί όλοι για παιδικές ασθένειες, για τους συμπολίτες μας που ανησυχούν για τα εμβόλια mRNA που πιστεύουν ότι δήθεν θα επηρεάσει το DNA τους».
«Τα πρωτεϊνικά εμβόλια φαίνεται ότι είναι πολύ αποτελεσματικά όσον αφορά τη βαριά νόσηση και το θάνατο και επειδή είναι παλαιότερης τεχνολογίας φαίνεται ότι μπορεί να καλύπτουν επαρκέστατα και μεταλλαγμένα στελέχη.
Στην ουσία τι κάνουμε;
Βάζουμε μέσα στον οργανισμό ένα κομματάκι του ιού μαζί με ένα ενισχυτικό για να αναπτύξει ο οργανισμός αντισώματα σε αυτό το κομματάκι του ιού» υπογράμμισε ο κ.Δημόπουλος, αναφέροντας πως όσο έχουμε περιοχές που παραμένουν ανεμβολίαστες, ιδιαίτερα στην Αφρική, δεν μπορούμε να πούμε ποτέ ότι θα ησυχάσουμε από τον κορωνοϊό.
«Ελπίζουμε να γίνει ενδημική μορφή στην Ευρώπη και να προχωρήσει ο εμβολιασμός στα αναπτυσσόμενα κράτη» τόνισε ο κ.Δημόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης