Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεμιστοκλέους: Εμβολιασμένο το 91% των άνω των 60 ετών – Στις 21/2 έρχεται το εμβόλιο Novavax

Θεμιστοκλέους: Εμβολιασμένο το 91% των άνω των 60 ετών – Στις 21/2 έρχεται το εμβόλιο Novavax
Στο 80% οι πλήρως εμβολιασμένοι στον ενήλικο πληθυσμό υποστήριξε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως το 91% των πολιτών άνω των 60 ετών είναι εμβολιασμένο διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος ανέφερε πως στις 21 Φεβρουαρίου έρχονται οι 474.000 δόσεις του νέου εμβολίου κατά του κορωνοϊού Novavax.
«Η πρώτη παράδοση αναμένεται 21 Φεβρουαρίου, και το εμβόλιο θα ενταχθεί στο εμβολιαστικό μας πρόγραμμα τέλη Φεβρουαρίου - αρχές Μάρτιου, σε όλη τη χώρα» υπογράμμισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Θεμιστοκλέους, αναφέροντας πως 300.000 πολίτες άνω των 60 δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα παρά την υποχρεωτικότητα.
«Θα κάνουμε νέες προσπάθειες να πείσουμε τους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών να εμβολιαστούν, γιατί εκεί είναι και το πρόβλημα.
Με την υποχρεωτικότητα και το διοικητικό πρόστιμο εμβολιάστηκαν 235.000 - 240.000 άτομα άνω των 60 που δεν θα είχαν εμβολιαστεί.
Το ενθαρρυντικό είναι ότι 200.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους» επισήμανε ο κ.Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι έχει εμβολιαστεί το 91% άνω των 60 ετών.
«Οι πλήρως εμβολιασμένοι στον ενήλικο πληθυσμό είναι 80% περίπου, 70% στο γενικό πληθυσμό, και ένα 5% είναι εμβολιασμένοι με μία δόση, άρα είμαστε στο75% και στο 85% στο μέσο όρο της ΕΕ» είπε ο γ.γ.

Τι συμβαίνει με πιστοποιητικό εμβολιασμού

«Όποιος έχει κάνει τρεις δόσεις εμβολίου το πιστοποιητικό του δεν έχει ημερομηνία λήξης» ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, τονίζοντας ότι όσοι έχουν κάνει δύο δόσεις θα πρέπει έως τις 7 Φεβρουαρίου να έχουν προγραμματίσει την αναμνηστική τους δόση, επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση.
Για το μονοδοσικό της Johnson & Johnson θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί τρεις μήνες μετά τον αρχικό εμβολιασμό τους. «Όσοι ξεπεράσουν αυτές τις ημερομηνίες, από 18 ετών και άνω, από Δευτέρα δεν ισχύουν τα πιστοποιητικά τους» τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, ο οποίος διευκρίνισε ότι υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για όλα τα παιδιά άνω των 5 ετών σε όλη τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης