Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Βέβαιη η εμφάνιση νέου στελέχους covid - Τα δύο σενάρια της επιδημίας

Τζανάκης: Βέβαιη η εμφάνιση νέου στελέχους covid - Τα δύο σενάρια της επιδημίας
Δεν φαίνεται να μειώνεται ο αριθμός των θανάτων όπως αναμενόταν είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως είναι βέβαιη η εμφάνιση ενός νέου στελέχους covid διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, ο οποίος έκανε λόγο για «κύμα πάνω στο κύμα».
«Ενδεχομένως να δούμε και επιδείνωση των δεικτών αν εμφανιστεί νέα υποπαραλλαγή.
Ένα κύμα πάνω στο κύμα, ίσως μια μεγαλύτερη έξαρση αναμένεται, ο ιός δεν έχει εξαντλήσει τις εκπλήξεις του» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα «το νέο στέλεχος να είναι λιγότερο νοσογόνο και να μην επιβαρύνει το ΕΣΥ».
Πάντως, ο κ.Τζανάκης υποστήριξε ότι είναι κατά ενός απαγορευτικού, λέγοντας πως «δεν πρέπει να κλείσουμε, αλλά να πάρουμε στοχευόμενα μέτρα με την κοινωνία έξω».

Τα δύο σενάρια

Όπως είπε, υπάρχουν δύο σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας.
«Το ένα να μην πέσουμε σε κρούσματα όλο το Φεβρουάριο, ή το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, με 15.000 έως 20.000 κρούσματα κινητούς μέσους όρους, και τo δυσμενέστερο σενάριο, να υπάρχει πιθανότητα υποτροπιασμού κατά το επιδημιολογικό μοτίβο άλλων χωρών.
Στην Κρήτη έχουμε τουλάχιστον 90% Omicron και στις νοσηλείες και στα κρούσματα, σιγά σιγά και στις ΜΕΘ.
Προφανώς η Omicron, δεν έχει την ίδια νοσηρότητα με τη Delta, αλλά και με μειωμένο ρυθμό θα δώσει νοσηλείες» υποστήριξε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον αριθμό των θανάτων.
«Περιμέναμε να αρχίσει να μειώνεται από αυτή την εβδομάδα ο αριθμός των νεκρών, δε φαίνεται αυτό, είμαστε σε 2 εβδομάδες κορύφωσης ελπίζουμε τις επόμενες μέρες να βλέπουμε κάτω από 90 νεκρούς την ημέρα και σταδιακά να πέσουμε περαιτέρω» σημείωσε ο καθηγητής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης