Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ρόδος: Αθώος ο πατέρας που δεν πήγαινε τον 10χρονο γιο του στο σχολείο λόγω μάσκας

Ρόδος: Αθώος ο πατέρας που δεν πήγαινε τον 10χρονο γιο του στο σχολείο λόγω μάσκας
Οι γονείς υποστήριξαν ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και επειδή το παιδί αντιμετωπίζει κρίσεις πανικού εξαιτίας της χρήσης μάσκας, δεν το έστειλαν τη φετινή χρονιά στο σχολείο, σημειώνοντας ωστόσο πως σκόπευαν να το κάνουν το προσεχές χρονικό διάστημα

Αθώος ελλείψει δόλου κρίθηκε την Τρίτη (01/02) από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο πατέρας ενός 10χρονου παιδιού που δεν το έστελνε στο σχολείο.
Συγκατηγορούμενη είναι και η σύζυγός του, μητέρα του παιδιού, ωστόσο η υπόθεση διαχωρίστηκε για εκείνη και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο την 4η Μαρτίου 2022.
Σύμφωνα με τη dimokratiki, στο δικαστήριο προσκομίστηκε εξάλλου βεβαίωση ότι το παιδί έχει επιστρέψει κανονικά στο σχολείο, ενώ όπως έγινε γνωστό, υποστηρίζεται πλέον και από παιδοψυχολόγο.
Οι γονείς του 10χρονου αγοριού συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την 20η Ιανουαρίου στη Ρόδο, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο, καθώς δεν έστελναν το παιδί τους στο σχολείο επειδή έπρεπε να φοράει μάσκα λόγω των μέτρων για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα της 20ής Ιανουαρίου μετέβησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ο πατέρας, ηλικίας 43 ετών, και η μητέρα, 44 ετών, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση καθώς το παιδί τους δεν φοιτούσε στο σχολείο από την αρχή της χρονιάς.
Οι γονείς υποστήριξαν ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και επειδή το παιδί αντιμετωπίζει κρίσεις πανικού εξαιτίας της χρήσης μάσκας, δεν το έστειλαν τη φετινή χρονιά στο σχολείο, σημειώνοντας ωστόσο πως σκόπευαν να το κάνουν το προσεχές χρονικό διάστημα.
Ειδικότερα, ο πατέρας του παιδιού επεσήμανε ότι φέτος έγινε η εγγραφή του παιδιού για την Πέμπτη Δημοτικού στο 14ο Δημοτικό σχολείο, αλλά δεν πήγε καθόλου γιατί πέρυσι όταν του ανακοινώθηκε ότι θα πρέπει να φορά μάσκα, υπέστη κρίση πανικού. Αποφάσισαν έτσι με τη σύζυγο του να παραμείνει στο σπίτι.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο 10χρονος παρακολουθούσε κανονικά τα μαθήματα μέσω webex και σε συνεργασία με τη δασκάλα του κατάφερε να ολοκληρώσει την τάξη, χωρίς να πάρει βαθμούς, αλλά και χωρίς να χάσει τη χρονιά από απουσίες.
Το παιδί του, όπως ισχυρίστηκε, πάσχει από κρίσεις πανικού, ενώ είχε υποστεί σοβαρό επεισόδιο τον Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση στη διευθύντρια του σχολείου, ανακοινώνοντάς της ότι θα παρακολουθεί μαθήματα στο σπίτι.
Ο πατέρας διευκρίνισε επίσης ότι είχε σκοπό να στείλει το παιδί του στο σχολείο, ωστόσο λόγω της έκτασης των κρουσμάτων το ανέβαλε. Δήλωσε, δε, ότι είναι υπέρ της μάσκας και μπορεί να μην έχει κάνει το εμβόλιο, αλλά σκέφτεται να το κάνει το επόμενο διάστημα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης