Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γουργουλιάνης: Την επόμενη εβδομάδα θα μειωθούν θάνατοι και διασωληνωμένοι λόγω covid

Γουργουλιάνης: Την επόμενη εβδομάδα θα μειωθούν θάνατοι και διασωληνωμένοι λόγω covid
Αυτοί οι δείκτες καθυστερούν να εξομαλυνθούν υποστήριξε ο καθηγητής Πνευμονολογίας
Σχετικά Άρθρα
Την εκτίμηση πως την επόμενη εβδομάδα θα μειωθούν οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι λόγω της πανδημίας διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κ. Γουργουλιάνης, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Γουργουλιάνης είπε πως σύντομα θα βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας σχετικά με τους θανάτους και τους σκληρούς δείκτες, πως «δυστυχώς αυτοί οι δείκτες καθυστερούν να εξομαλυνθούν».
Όπως είπε, η μερική άρση των υγειονομικών μέτρων που αποφάσισε η Επιτροπή των Ειδικών οφείλεται στο ότι «είχαμε λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία, παρά το ότι έχουμε πολλές μολύνσεις στην κοινότητα οι οποίες όμως δεν οδηγούν σε εισαγωγές και βαριές νοσηλείες».
Ο κ.Γουργουλιάνης εκτίμησε ότι την επόμενη εβδομάδα θα μειωθούν οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι, ενώ ερωτηθείς γιατί στην Ελλάδα υπάρχουν τόσοι πολλοί θάνατοι, είπε μεταξύ άλλων πως «στην Ελλάδα δηλώνουμε ευκολότερα το θάνατο και τον αποδίδουμε στον κορωνοϊό, στη Βόρεια Ευρώπη δεν είναι έτσι. Είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα».
Επιπλέον, σημείωσε ότι το σύστημα υγείας στην Ελλάδα βγήκε ταλαιπωρημένο από την οικονομική κρίση των προηγουμένων ετών.
«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας παίζει ένα μεγάλο ρόλο.
Σε ένα μεγάλο ποσοστό υπολειπόμασταν σε εμβολιασμό σε σχέση με άλλες χώρες.
Το τελευταίο διάστημα πήγαμε καλά στους εμβολιασμούς», είπε εκφράζοντας ταυτόχρονα την άποψη ότι «πρέπει να οργανωθεί η υγεία του μέλλοντος.
Αυτό πρέπει να μείνει από την πανδημία» επισήμανε ο κ.Γουργουλιάνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης