Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Η πανδημία έχει πάρει την κατιούσα – Να μάθουμε να ζούμε με την covid

Βασιλακόπουλος: Η πανδημία έχει πάρει την κατιούσα – Να μάθουμε να ζούμε με την covid
Είναι άγνωστη η συχνότητα των εμβολιασμών είπε ο κ.Βασιλακόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η πανδημία του κορωνοϊού έχει πάρει την κατιούσα στην Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος είπε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι καλύτεροι.
«Ο Φεβρουάριος θα είναι ένας καλύτερος μήνας.
Η πανδημία έχει πάρει την «κατιούσα», έχουν μειωθεί τα κρούσματα, λόγω και του mini lockdown που κάναμε λόγω της των καιρικών συνθηκών αυτών των ημερών, τα πράγματα πήγαν ακόμα καλύτερα» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Βασιλακόπουλος.
«Να βγάλουμε τον κορωνοϊό από τη ζωή μας είναι δύσκολο και σχεδόν αδύνατον.
Το πιο πιθανό και καλό σενάριο είναι να μάθουμε να ζούμε με αυτόν, με τέτοιο τρόπο που να μην έχουμε τόσους θανάτους, να μην κλεινόμαστε σαν κοινωνία κα να μην στερούμαστε από τις καθημερινές μας συνήθειες.
Υπάρχει ωστόσο ελπίδα, για έναν συνδυασμό λόγων.
Σε λίγους μήνες, θα έχουμε εμβόλια για όλους τους κατοίκους του πλανήτη, και πρέπει να οργανωθούν εμβολιαστικές αλυσίδες και, σαφώς, ο κόσμος να εμβολιαστεί.
Αυτό θα μειώσει τη δημιουργία νέων στελεχών» είπε ο κ.Βασιλακόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην 4η δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να την κάνουν διότι «το ανοσοποιητικό τους σύστημα, λόγω του ότι είναι ευάλωτο, χρειάζεται μεγαλύτερη διέγερση».
«Προτείνεται το σενάριο του εμβολιασμού στους 3 μήνες μετά την 3η δόση» υποστήριξε ο καθηγητής, επισημαίνοντας πως είναι άγνωστο προς το παρόν το κάθε πόσο θα χρειάζεται να εμβολιαζόμαστε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης