Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μαγιορκίνης: Τις επόμενες 15-20 ημέρες αναστροφή και άλλων μέτρων - Η Omicron 5 φορές λιγότερο νοσογόνος

Μαγιορκίνης: Τις επόμενες 15-20 ημέρες αναστροφή και άλλων μέτρων - Η Omicron 5 φορές λιγότερο νοσογόνος

O ιός θα παραμείνει και μπορεί να έρθει και άλλο στέλεχος μέσα στο έτος, σύμφωνα με τον Γκ. Μαγιορκίνη

Τις επόμενες 15-20 ημέρες θα δούμε αναστροφή κάποιων μέτρων, όχι όμως όσων αφορούν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ανέφερε ο καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής των Ειδικών, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Ο κ. Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ με αφορμή την άρση από αύριο (31/1) κάποιων περιορισμών, όπως την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, είπε ότι βλέπουμε μια αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτω, ενώ εξήγησε ότι η ένταση της μουσικής κάνει τους ανθρώπους να μιλάνε δυνατά και αυτό προκαλεί την αύξηση των σωματιδίων στον αέρα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τους επόμενους 1-2 μήνες θα δούμε μείωση των κρουσμάτων, ο ιός θα παραμείνει και μπορεί να έρθει και άλλο στέλεχος μέσα στο έτος.
Γι’ αυτό «οι άνω των 70 ετών θα αποτελούν πάντα πηγή στρες για το ΕΣΥ», σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι που είναι πάνω από τα 70, αν δεν εμβολιαστούν, κινδυνεύουν.

Για τη μετάλλαξη Omicron

«Η Omicron είναι 5 φορές λιγότερο νοσογόνος. Τα περίπου 20.000 κρούσματα της Omicron αντιστοιχούν σε περίπου 4.000 κρούσματα της Delta,» ανέφερε ο κ. Μαγιορκίνης.
Εκτίμησε ότι οι θάνατοι θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα σε όσες χώρες έχουν χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης