Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λουκίδης: Μειώθηκαν οι πολίτες ηλικιών 30-40 ετών που χρειάζονται νοσηλεία - Οι περισσότεροι θάνατοι από τη μετάλλαξη Delta

Λουκίδης: Μειώθηκαν οι πολίτες ηλικιών 30-40 ετών που χρειάζονται νοσηλεία - Οι περισσότεροι θάνατοι από τη μετάλλαξη Delta
«Οι περισσότεροι θάνατοι είναι από τη μετάλλαξη Delta, παρότι οι εισαγωγές με βάση τους ελέγχους είναι κατά 90% Omicron», σύμφωνα με τον Στ. Λουκίδη

«Οι νοσηλείες μας πλέον έχουν μειώσει λίγο το εύρος των ηλικιών. Είναι κατά 90% άνω των 70 ετών και με πολλά υποκείμενα νοσήματα. Αυτό το παρατηρούμε το τελευταίο 20ήμερο», ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στέλιος Λουκίδης.
Ο κ. Λουκίδης μιλώντας στο mega για την πανδημία, αφού σημείωσε πως η θνητότητα είναι πολυπαραγωντική, υπογράμμισε ότι «έχουν μειωθεί σημαντικά οι πολίτες ηλικιών 30-40 ετών που χρειάζονται νοσηλεία».
Εξήγησε ότι «οι άνθρωποι που είναι στα νοσοκομεία έχουν πολλά υποκείμενα νοσήματα και κατά 90% είναι ανεμβολίαστοι», αναφέροντας πως η θνητότητα μπορεί να αυξάνεται από την ίδια τη νόσο και από την πιθανότητα αποσυντονισμού των υποκείμενων νοσημάτων, γεγονός που σε μακρές νοσηλείες οδηγεί στο θάνατο.
Πρόσθεσε πως «οι περισσότεροι θάνατοι είναι από τη μετάλλαξη Delta, παρότι οι εισαγωγές με βάση τους ελέγχους είναι κατά 90% Omicron».

Διάρκεια long Covid

Περαιτέρω, ο κ. Λουκίδης σχετικά με την πιθανότητα να νοσήσει κάποιος με κορωνοϊό και να χρειαστεί νοσηλεία μετά από μεγάλο διάστημα λόγω κάποιου συμπτώματος του κορωνοϊού, ανέφερε ότι το φαινόμενο αυτό του long Covid, διαρκεί περίπου ένα τρίμηνο ή εξάμηνο.

Για εισαγωγές

Ο κ. Λουκίδης σημείωσε πως ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων που ανακοινώνεται καθημερινά, δεν σημειώνεται ανάλογη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
«Υπάρχει ένα ποσοστό εισαγωγών που παραμένει σταθερό και το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τις εισαγωγές που παρατηρήσαμε σε ανάλογες εξάρσεις και της βρετανικής μετάλλαξης, αλλά και της Delta» , πρόσθεσε.

Περί μέτρων

Με αφορμή τη σταδιακή άρση των μέτρων, ο κ. Λουκίδης υπογράμμισε πως θα πρέπει να μάθουμε να «συμβιώνουμε» με τον κορωνοϊό για αρκετό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης