Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Τις επόμενες εβδομάδες η μείωση των θανάτων και των διασωληνωμένων

Παγώνη: Τις επόμενες εβδομάδες η μείωση των θανάτων και των διασωληνωμένων
Δεν υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής με τριπλό εμβολιασμό από την Omicron είπε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει μείωση στον αριθμό των θανάτων και των διασωληνωμένων διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία υποστήριξε ότι δεν υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής που να έχει εμβολιαστεί με τριπλή δόση από την Omicron.
«Οι άνθρωποι που είναι εκεί είναι με πολλές επιπλοκές, αλλά και με τη μετάλλαξη Delta.
Δεν υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής με τριπλό εμβολιασμό από τη μετάλλαξη Όμικρον.
Υπάρχει ανεμβολίαστος ασθενής με Omicron» υποστήριξε μιλώντας στο Mega η κα.Παγώνη, η οποία εκτίμησε πως τα κρούσματα αναμένεται να μειωθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς όπως είπε, θα φανούν και τα αποτελέσματα του – άτυπου - lockdown λόγω του καιρού, καθώς δεν υπήρχε μεταδοτικότητα
Σύμφωνα με την κα.Παγώνη, αυτό ήταν που οδήγησε και τα μέλη της επιτροπής να αρχίσουν την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Θα συνδράμουν τα φάρμακα

Παράλληλα, η κα Παγώνη αναφέρθηκε και στο φάρμακο για τον κορωνοϊό, που όπως τόνισε θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της Covid-19.
«Ευτυχώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε έγκριση για το αντιιικό φάρμακο της Pfizer, που αν νοσήσει κάποιος και το λάβει τις πρώτες ημέρες, θα έχει μια ασφάλεια έως 90% να μην νοσηλευτεί ή να μπει σε ΜΕΘ» είπε η κα.Παγώνη, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης