Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προειδοποίηση για νέα ισχυρή κακοκαιρία από το βράδυ της Παρασκευής (28/01) – Χιόνια ξανά στην Αττική

Προειδοποίηση για νέα ισχυρή κακοκαιρία από το βράδυ της Παρασκευής (28/01) – Χιόνια ξανά στην Αττική
Οι δυσκολότερες ημέρες θα είναι το Σάββατο και η Κυριακή
Για ένα νέο κύμα ισχυρής κακοκαιρίας, το οποίο θα επηρεάσει περιοχές σε όλη σχεδόν τη χώρα, φέρνοντας νέες πυκνές χιονοπτώσεις, προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Με ανάρτησή του στο Facebook, o γνωστός μετεωρολόγος αναφέρει πως η νέα κακοκαιρία «θα επηρεάσει τη χώρα μας από το βράδυ της Παρασκευής και από τα δυτικά και βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, τις έντονες βροχές – καταιγίδες προς τα νότια τμήματα».
Παράλληλα, προσθέτει πως η αιτία του νέου κύματος είναι «οι πολικές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη που θα κινηθούν καθοδικά και θα αλληλοεπιδράσουν με άλλες θερμότερες και υγρότερες μάζες κοντά στις θαλάσσιες εκτάσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό».
Σύμφωνα πάντα με τον μετεωρολόγο του OPEN, οι δυσκολότερες ημέρες θα είναι το Σάββατο και η Κυριακή, καθώς «ενδέχεται να έρθουμε αντιμέτωποι και πάλι με προβλήματα εξαιτίας των καιρικών φαινομένων», ενώ αναμένεται χιόνι και στην Αττική ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, με την ελπίδα να μην ξυπνήσουν μνήμες… Ελπίδας.
 
«Από το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας θα επηρεαστεί και ο νομός Αττικής όπου αναμένονται ισχυρές βροχές και πυκνές χιονοπτώσεις προς τα βόρεια ορεινά – ημιορεινά. Αυτή η εξέλιξη μπορεί να οδηγήσει σε απότομο λιώσιμο του χιονιού το οποίο με τη σειρά του μπορεί να προκαλέσει πλημμυρικά επεισόδια. Προς το απόγευμα βράδυ του Σαββάτου δεν αποκλείεται να δούμε να χιονίζει και πιο χαμηλά προς τα υπερβόρεια του νομού», γράφει χαρακτηριστικά.
Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε πεδινές – ημιπεδινές περιοχές ή περιοχές πολύ χαμηλού υψομέτρου προς:
 
την Ήπειρο, 
τη δυτική Μακεδονία,
τη Θεσσαλία,
την Στερεά,
την Πελοπόννησο αλλά και
την Εύβοια.
Την ίδια ώρα, προς τα νότια τμήματα της χώρας μας θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές – καταιγίδες, ικανές να δημιουργήσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->