Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού - Μικρή αύξηση κρουσμάτων στις μισές Περιφέρειες

Σαρηγιάννης: Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού - Μικρή αύξηση κρουσμάτων στις μισές Περιφέρειες
Αργή αποκλιμάκωση κρουσμάτων έως τέλη Φεβρουαρίου, αν δεν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί είπε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως είμαστε στην κόψη του ξυραφιού όσον αφορά την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα διατύπωσε ο καθηγητής Μηχανικής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σαρηγιάννης είπε πως αν δεν επιταχυνθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών, τότε θα πάμε σε μια αργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
«Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού, καθώς οι μισές Περιφερειακές Ενότητες της χώρας είναι στην αρχή μιας πολύ μικρής αύξησης κρουσμάτων, αν και η Αττική και η Θεσσαλονίκη είναι ακόμα σε πτωτική πορεία.
Όμως ο ρυθμός πτώσης μειώνεται συνεχώς και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στην κοινότητα, οι οποίοι μπορούν να μολυνθούν που σημαίνει ότι έχει μειωθεί ο ρυθμός εμβολιασμού με την τρίτη δόση» είπε ο κ.Σαρηγιάννης, επισημαίνοντας πως αν δεν αυξηθεί αυτός ο ρυθμός, θα πέσουμε κάτω από τα 10.000 κρούσματα προς τα τέλη Φεβρουαρίου.
Όπως είπε, αυτό σε βάθος χρόνου, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, σημαίνει και μεγαλύτερο αριθμό νεκρών από την Covid.
«Είναι στο χέρι μας να αποφύγουμε 2.500 θανάτους παραπάνω από αυτούς που μπορούμε να έχουμε αν εμβολιαστούμε γρήγορα με την τρίτη δόση» είπε ο κ.Σαρηγιάννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης