Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική - Πότε θα αποκατασταθούν - Η ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ

Προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική - Πότε θα αποκατασταθούν - Η ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ
Στην Αττική επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 37 γραμμές
Σχετικά Άρθρα

Τις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης από χθες (24/1/2022) λόγω της επέλασης της κακοκαιρίας «Ελπίς» παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του αρμόδιου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.
Όπως ανέφερε, από τις πρώτες ώρες πάνω από 650 εργαζόμενοι και 180 οχήματα του ΔΕΔΔΗΕ ρίχτηκαν στη μάχη για την αποκατάσταση των ζημιών παρά τις δυσκολίες πρόσβασης που έχει προκαλέσει η σφοδρή χιονόπτωση. «Με τη βοήθεια των σωμάτων ασφαλείας, αποκτούμε πρόσβαση στα σημεία που πρέπει να ενεργοποιήσουμε, με προτεραιότητα από τις πυκνοκατοικημένες περιοχές προς τις αραιοκατοικημένες» επεσήμανε.
Πιο αναλυτικά:
Στα νησιά έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες πλην ενός οικισμού στο Ηράκλειο, ενός στα Χανιά, τμήμα ενός χωριού στη Νάξο και μιας τουριστικής περιοχής στη Σέριφο.
Στη Στερεά Ελλάδα, προβλήματα ηλεκτροδότησης εντοπίζονται στον Άγιο Κωνσταντίνο, σε 4 οικισμούς στη Λιβαδειά, έναν στη Θήβα, 3 στη Βοιωτία και 10 στην Αταλάντη.
Στη Βόρεια Εύβοια 6 οικισμοί δεν έχουν ρεύμα και στη Νότια Εύβοια 15.
Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος μέχρι το βράδυ η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών σε αυτές τις περιοχές θα έχει αποκατασταθεί.

Τα προβλήματα στην Αττική

Στην Αττική επιδιορθώνονται οι βλάβες σε 37 γραμμές. Συγκεκριμένα, οι περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όχι στο σύνολό τους, αλλά σε γειτονιές:
Αγία Παρασκευή, Παπάγου, Χολαργό, Χαλάνδρι
• Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση σε Παλαιό Ψυχικό και Φιλοθέη
• Πιο εκτεταμένα προβλήματα παρατηρούνται στην Ανατολική Αττική και συγκεκριμένα: Νέα Μάκρη, Πικέρμι, Καλέντζι, Γραμματικό, Βουτζά, Λαύριο, Κερατέα, Κάτω Σούλι και Μαραθώνα.
Ωστόσο, όπως επισήμανε ο επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ σε αυτές τις περιοχές η αποκατάσταση είναι δυσκολότερη λόγω της πολύ δύσκολης πρόσβασης στα σημεία που εντοπίζονται τα προβλήματα.
«Από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί κατά 50% οι περιοχές περιοχών που δεν είχαν ρεύμα. Στόχος της ημέρας είναι να αποκαταστήσουμε το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου μέσης τάσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο κ. Μάνος επισήμανε ότι στις 6 το απόγευμα και στις 11 το βράδυ θα υπάρξουν νεότερες ενημερώσεις για τη σχετική πρόοδο των εργασιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης