Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Η Οδύσσεια για 300 επιβάτες τρένου στην Οινόη - Πλήρωσαν από την τσέπη τους για λεωφορείο

Η Οδύσσεια για 300 επιβάτες τρένου στην Οινόη - Πλήρωσαν από την τσέπη τους για λεωφορείο
Όσοι ταξίδευαν για Θεσσαλονίκη αποφάσισαν μόνοι τους, να βάλουν… ρεφενέ και να ναυλώσουν άλλο λεωφορείο ώστε να φθάνουν επιτέλους στον προορισμό τους!
Σχετικά Άρθρα

Ταλαιπωρία δίχως τέλος για περίπου 300 επιβάτες τρένου που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και ακινητοποιήθηκε στην Οινόη από το απόγευμα της Δευτέρας στις 16.00. Έπειτα από σχεδόν 20 ώρες αναμονής και αφού διανυκτέρευσαν χωρίς φαγητό και νερό στα βαγόνια του συρμού, έγινε γνωστό ότι οι επιβάτες θα μεταφερθούν με λεωφορεία πίσω στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα, οι εγκλωβισμένοι επιβάτες ενημερώθηκαν ότι τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα τους μετέφεραν από την Οινόη πίσω στην Αθήνα (όπου η κατάσταση με το χιόνι είναι ακόμη δύσκολη σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου) και όχι στον προορισμό τους. Και έτσι όσοι ταξίδευαν για Θεσσαλονίκη αποφάσισαν μόνοι τους, να βάλουν… ρεφενέ και να ναυλώσουν άλλο λεωφορείο ώστε να φθάνουν επιτέλους στον προορισμό τους!
Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, μία από τους επιβάτες ανέφερε ότι το τρένο ξεκίνησε στις 14:20 τη Δευτέρα από το Λιανοκλάδι, ωστόσο λόγω των προβλημάτων από την κακοκαιρία σταμάτησε στην Οινόη. «Όλες οι γραμμές είναι ακινητοποιημένες από την κακοκαιρία και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση άνωθεν για το πως να διαχειριστούμε την κατάσταση. […] Υπάρχουν εργαζόμενοι από εργοστάσια που πρέπει να μετακινηθούν στη Χαλκίδα, και περιμένουν από τις 15:20 στον σταθμό της Θήβας, χωρίς να υπάρχει αμαξοστοιχία που να εκτελεί δρομολόγιο και χωρίς να έχουν ενημερωθεί, με αποτέλεσμα να αναμένουν μέσα στο κρύο για να γυρίσουν σπίτια τους», δήλωσε εργαζόμενος στην έκδοση εισιτηρίων του ΟΣΕ Θήβας.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Σιδηροδρομικών, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ, ότι γίνονται προσπάθειες ώστε μέχρι τις 12.00, οπότε σταματά και η αναστολή των δρομολογίων, οι συρμοί να φύγουν. Όπως εξήγησε πρόκειται για την αμαξοστοιχία 56 που ερχόταν από Αθήνα και ήταν το επόμενο δρομολόγιο μετά το τρένο που έσπασε η ποδιά του από τα χιόνια. Έμεινε στην Οινόη όπως και αμέσως μετά η αμαξοστοιχία 55 που ερχόταν από Θεσσαλονίκη. Η αμαξοστοιχία που έπαθε βλάβη μετακινήθηκε τελικά στο Λιανοκλάδι και οι άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα σε ξενοδοχεία, αλλά οι επιβάτες των άλλων αμαξοστοιχιών παραμένουν εγκλωβισμένοι. Οι προσπάθειες αποχιονισμού από τοπικά συνεργεία συνεχίζονται ώστε μέχρι τις 12.00 οι αμαξοστοιχίες να φύγουν.
oinoi.jpg

«Δεκάδες επιβάτες έμειναν χωρίς φαγητό και δεν υπήρχε καμία ενημέρωση στο τρένο», περιέγραψε ένας από τους επιβάτες. Όπως είπε, έμειναν ακινητοποιημένοι αρχικά για τρεις ώρες στην Τιθορέα και έπειτα στην Οινόη.
«Μας έλεγαν να πάμε στα γύρω σπίτια να ζητήσουμε νερό», δήλωσε στην κάμερα του Open επιβάτης της αμαξοστοιχίας, ενώ σύμφωνα με μία γυναίκα που ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη, όταν ζήτησαν νερό, τούς είπαν να λιώσουν λίγο από το χιόνι!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης