Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αντιεμβολιαστές μοναχοί παίρνουν... παρασιτοκτόνο για να μην κολλήσουν κορωνοϊό

Αντιεμβολιαστές μοναχοί παίρνουν... παρασιτοκτόνο για να μην κολλήσουν κορωνοϊό
Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο, «η «ιβερμεκτίνη» είναι από τα φάρμακα που αγκάλισαν οι αντιεμβολιαστές, αλλά θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όποιον το παίρνει πως όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικό, αλλά μπορεί και να καταστεί επικίνδυνο»

Αντί να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, μοναχοί σε μονή στο Άγιο Όρος παίρνουν προληπτικά… παρασιτοκτόνα.

Σύμφωνα με το Voria.gr , η Ιερά Μονή Φιλοθέου από το Άγιο Όρος «βράζει» από κορωνοϊό, και την ίδια ώρα πληθαίνουν οι πληροφορίες πως οι μοναχοί παίρνουν προληπτικά την ουσία «ιβερμεκτίνη» που όμως δεν ενδείκνυται για τον κορωνοϊό.

«Η «ιβερμεκτίνη» χρησιμοποιείται ως αντιπαρασιτικό, κυρίως σε κτηνιατρικά φάρμακα.
Η αλήθεια είναι πως στην αρχή κάποιοι την πρότειναν ως θεραπεία για τον κορωνοϊό, αλλά πολύ γρήγορα απαξιώθηκε ως φάρμακο και μάλιστα είναι πιθανόν να κάνει ζημιά σε όποιον την καταναλώνει, καθώς έχει σοβαρές παρενέργειες», δήλωσε στη Voria.gr, ο καθηγητής Φαρμακολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Μανωλόπουλο, «η «ιβερμεκτίνη» είναι από τα φάρμακα που αγκάλισαν οι αντιεμβολιαστές, αλλά θέλω να επιστήσω την προσοχή σε όποιον το παίρνει πως όχι μόνο δεν είναι αποτελεσματικό, αλλά μπορεί και να καταστεί επικίνδυνο».

«Δεν είσαι άλογο. Δεν είσαι γάτα. Σταμάτησέ το!»

Πρόκειται για ένα κατά βάση κτηνιατρικό φάρμακο για το οποίο ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έβγαλε ανακοίνωση πριν από λίγο καιρό, την οποία τιτλοφορούσε: «Δεν είσαι άλογο. Δεν είσαι γάτα. Σταμάτησέ το!».

Ο FDA ανέφερε πως η «ιβερμεκτίνη» είναι ουσία που αφορά κατά κύριο λόγο τη θεραπεία των ζώων, που έχουν προσβληθεί από παράσιτα. Για τον άνθρωπο έχει λάβει έγκριση για πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις όπως για τις…ψείρες της κεφαλής και κάποια παράσιτα του στομάχου. Έκανε επίσης γνωστό πως η ουσία αυτή δεν δίνεται για την πρόληψη του κοροναϊού και σημειώνονταν πως η λήψη μεγάλων ποσοτήτων είναι επικίνδυνη.

Το… συνιστούν και σε άλλους

Οι μοναχοί στη Μονή Φιλοθέου, που είναι σχεδόν στο σύνολό τους ανεμβολίαστοι, καταναλώνουν το σκεύασμα της «ιβερμεκτίνης», ενώ το συνιστούν και σε άλλους, εκτός Μονής, ως προστασία από τον κορωνοϊό. Ωστόσο, δεν φαίνεται να τους έχει βοηθήσει καθώς 5 μοναχοί έχουν ήδη καταλήξει από επιπλοκές του κορωνοϊού και υπάρχουν ακόμη τουλάχιστον 25 ενεργά κρούσματα σε σύνολο περίπου 40 μοναχών.

Οι περισσότεροι μοναχοί είναι απομονωμένοι στα κελλιά τους και οι πόρτες έχουν σφαλίσει για προσκυνητές και άλλους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης