Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έρχεται η «Ελπίς»: Βαρυχειμωνιά με χιόνια σε όλη τη χώρα – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Έρχεται η «Ελπίς»: Βαρυχειμωνιά με χιόνια σε όλη τη χώρα – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία
Μάλιστα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δεν αποκλείεται να το «στρώσει» και στην Αττική
Καταφθάνει στη χώρα μας η κακοκαιρία «Ελπίς», φέρνοντας πολικό ψύχος και χιόνια, πιθανόν ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.
Όσον αφορά στην εξέλιξη της κακοκαιρίας, η «Ελπίς» θα χτυπήσει σε δύο φάσεις, με την πρώτη να αφορά στο Σάββατο και τη δεύτερη να κάνει την εμφάνισή της από τη Δευτέρα (με ένα ενδιάμεσο «διάλειμμα» την Κυριακή).
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά, τα πρώτα σημάδια του αεροχείμμαρρου που θα επηρεάσει και την Ελλάδα, θα γίνουν αισθητά σήμερα το απόγευμα.  
Συγκεκριμένα, τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει σταδιακά η πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.
Το ψυχρό μέτωπο αναμένεται να κινηθεί από τον βορρά προς τον νότο και όσο θα κινείται νότια, αναμένονται αρχικά τοπικές βροχοπτώσεις στα πεδινά και ημιορεινά τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής, κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες περιμένουμε στις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.
Παράλληλα, με την πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο μετά τις απογευματινές ώρες, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται και σε χαμηλότερα υψόμετρα.
Έτσι, τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, χιόνια θα πέσουν σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και τα βορειότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, δεν αποκλείεται να το «στρώσει» και στην Αττική.
 
Όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο έντονες τη Δευτέρα και θα επηρεάσουν, κυρίως μετά το μεσημέρι, και αρκετές ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην Αττική, οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο πυκνές στη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας μέχρι και τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης.
Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει ότι τα «πράγματα δείχνουν ακόμα πιο δύσκολα» για την Εύβοια, όπου το ύψος του χιονιού στα ανατολικά παράκτια, αλλά και ορεινά τμήματα, δεν αποκλείεται να ξεπεράσει και τα 40-50 εκατοστά, συνοδεία πολύ ισχυρών ανέμων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης