Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καπραβέλος: Οι πρώτοι ασθενείς με Omicron χτύπησαν την πόρτα της εντατικής

Καπραβέλος: Οι πρώτοι ασθενείς με Omicron χτύπησαν την πόρτα της εντατικής
Η Omicron δίνει νοσηρότητα και θανάτους υποστήριξε ο κ.Καπραβέλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως έχει αρχίσει ήδη να φαίνεται το αποτύπωμα της Omicron διατύπωσε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στην Β’ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου στην Θεσσαλονίκη, αναφέροντας πως οι πρώτοι ασθενείς με Omicron χτύπησαν την πόρτα της εντατικής.
«Έχουμε και διασωληνωμένους με Omicron.
Τα μηνύματα που παίρνουμε από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που είναι στο κατακόκκινο, καταγράφοντας ρεκόρ κρουσμάτων, είναι ότι δίνει νοσηρότητα και θανάτους» είπε μιλώντας στην ΕΡΑ ο κ.Καπραβέλος, επισημαίνοντας πως δεν έχουμε τελειώσει ακόμα.
«Το θέμα είναι ότι ο ιός μας έχει ξεγελάσει όλους, έχει αλλάξει την εικόνα, παρακάμπτει και τα εμβόλια άρα η ανοσία πλέον απομακρύνεται.
Βλέπουμε ότι οι παραλλαγές απαιτούν νέα εμβόλια, επομένως η ανοσία αγέλης δεν είναι εφικτή στο άμεσο διάστημα και οι μεταλλάξεις θα είναι συνεχώς μπροστά μας» υποστήριξε ο κ.Καπραβέλος.

Διαθέσιμα όπλα

«Από τη μια μεριά ο ιός κάνει τη δουλειά του.
Αλλάζει δηλαδή το όχημα διασποράς.
Εμείς όμως από την άλλη και όπλα διαθέτουμε καλύτερα, με αντιικά φάρμακα που χορηγούνται στις πρώτες ημέρες για να αποτρέψουν την εξέλιξη της νόσου, ενώ την ίδια ώρα 50 ερευνητικά κέντρα σε όλο τον κόσμο ασχολούνται με νέα πολυδύναμα εμβόλια που θα πιάνουν και τις μεταλλάξεις.
Αυτό που χρειάζεται να ειπωθεί ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να αισιοδοξούμε χωρίς αντικειμενικά δεδομένα γιατί στο επόμενο κύμα που θα χτυπήσει πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να είναι ηπιότερο» είπε ο κ.Καπραβέλος.

Δεν τελειώνει η Delta

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι γιατί βλέπουμε να μην τελειώνει η Delta.
Η Omicron ακόμα δεν έχει αφήσει το αποτύπωμά της, οι κλίνες είναι γεμάτες από βαρύτατα περιστατικά και δυστυχώς ο Ιανουάριος θα κλείσει με περισσότερους από 2.000 νεκρούς, άρα δεν έχουμε φτάσει σε σημείο ύφεσης, με αποτέλεσμα η ανησυχία μας να είναι μεγάλη» τόνισε ο κ.Καπραβέλος, ο οποίος ανέφερε πως «τα εμβόλια εξακολουθούν να προστατεύουν, ειδικά με την αναμνηστική δόση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης