Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Πλασματικός ο αριθμός των κρουσμάτων, ανέρχονται σε 45.000

Τζανάκης: Πλασματικός ο αριθμός των κρουσμάτων, ανέρχονται σε 45.000
Το 50% με 60% των κρουσμάτων εντοπίζουμε με τους ελέγχους είπε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Για πλασματικό αριθμό κρουσμάτων έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο της Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι αυτά ανέρχονται στην πραγματικότητα στα επίπεδα των 40.000 με 45.000.
«Η ποιοτική και ποσοτική διαχείριση των διαγνωστικών ελέγχων την εβδομάδα των εορτών ήταν κοντά στην πραγματικότητα, ενώ τώρα έχουμε μια πραγματικότητα που λέει ότι δεν ανακαλύπτουμε τουλάχιστον τα μισά ή εν πάσει περιπτώσει έναν μεγάλο αριθμό μολυσμένων ατόμων.
Αυτό συμβαίνει γιατί αν κολλήσουν Omicron, ιδιαίτερα άτομα που έχουν εμβολιαστεί επειδή έχουν πολύ ήπια ή έως καθόλου συμπτώματα, δεν κάνουν τεστ.
Παρά τη μείωση που καταγράφεται στα κρούσματα, η πίεση στο ΕΣΥ δεν πέφτει, αλλά αντιθέτως ανεβαίνει.
Οι εισαγωγές έχουν παγιωθεί πάνω από 550 και αυτά δε γίνονται χωρίς να υπάρχουν κρούσματα στην κοινότητα» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης, υποστηρίζοντας ότι η πτώση των κρουσμάτων από την εβδομάδα των εορτών με τα 50.000 κρούσματα ήταν η εβδομάδα που αντικατόπτριζε την πραγματικότητα.

Έως και 35.000 τα κρούσματα σήμερα

«Η εκτίμησή μας είναι ότι είναι αυτή τη στιγμή καταγράφονται γύρω στα 40.000 με 45.000 κρούσματα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στα 22.800.
Υπολογίζω ότι γύρω στο 50% με 60% των κρουσμάτων ανευρίσκουμε με τους ελέγχους» υπογράμμισε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι σήμερα 18/1τα κρούσματα θα κυμανθούν μεταξύ 28.000-35.000.
Ο κ.Τζανάκης πρότεινε τη διάθεση self test σε όλο τον πληθυσμό προκειμένου να ανιχνεύονται οι πολίτες που έχουν μολυνθεί με τον ιό.
«Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να κάνουμε τεστ.
Την εβδομάδα των γιορτών που δίνονταν δωρεάν self test, το 80% το έκανε και γι’ αυτό ανιχνεύσαμε τόσα κρούσματα και κόψαμε μαχαίρι τις συρροές» είπε ο κ.Τζανάκης.

Επιπέδωση στις 20 Ιανουαρίου

Πάντως, ο καθηγητής εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι γύρω στις 20 Ιανουαρίου θα έρθει η «επιπέδωση» της πανδημίας και στο τέλος του μήνα θα αρχίσει και η κάμψη των σκληρών δεικτών, των διασωληνωμένων και των θανάτων.
Όπως είπε, η Omicron δεν είναι μια απλή γρίπη, καθώς στην πανεπιστημιακή κλινική της Κρήτης, σε 65 νοσηλείες σε απλές κλίνες το 78% αφορά στη μετάλλαξη Omicron, όπως και το 95% των παιδιατρικών εισαγωγών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης