Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μακρή (υφυπ. Παιδείας): Στα 8.278 τα θετικά self test – Μειώνονται τα κρούσματα στα σχολεία

Μακρή (υφυπ. Παιδείας): Στα 8.278 τα θετικά self test – Μειώνονται τα κρούσματα στα σχολεία
Από αύριο 19/1 η διανομή νέων self test
Σχετικά Άρθρα

Στα 8.278 ανέρχονται τα θετικά self test που εντοπίστηκαν στα σχολεία υποστήριξε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, η οποία τόνισε πως τα στοιχεία δείχνουν πως τα κρούσματα στα σχολεία μειώνονται.
Σε δηλώσεις της στον ΑΝΤ1 η κα.Μακρή είπε πως έως χθες το βράδυ είχαν δηλωθεί 8.278 θετικά self test, τα οποία όπως είπε, είναι εν δυνάμει κρούσματα καθώς θα πρέπει πρώτα να επιβεβαιωθούν βάσει πρωτοκόλλου.
Η κα.Μακρή υποστήριξε ότι η μείωση των κρουσμάτων οφείλεται στα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα λειτουργίας και στην τήρηση τους από εκπαιδευτικούς και μαθητές, προσθέτοντας παράλληλα ότι αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζει.
Ερωτηθείσα για την άδεια ειδικού σκοπού, είπε ότι εντός των επομένων ημερών αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις καθώς αναζητείται η χρυσή τομή, ώστε και οι γονείς που την έχουν ανάγκη να εξυπηρετηθούν, αλλά και να μη γίνει κατάχρηση.
Επιπλέον, σημείωσε ότι από αύριο 19/1 θα μοιραστούν νέα self test στους μαθητές, ενώ συμπλήρωσε πως σε κάθε σχολείο υπάρχει ένας υπεύθυνος covid στον οποίο μπορούν να προσφεύγουν οι γονείς για να λύνεται κάθε τους απορία.
Όπως είπε, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ από τα κρούσματα που διαπιστώνονται σε μαθητές στα σχολεία, μόνο το 30% οφείλεται στη σχολική δραστηριότητα και υπογράμμισε ότι τα παιδιά είναι προστατευμένα μέσα στο σχολικό περιβάλλον γιατί ελέγχονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης