Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γουργουλιάνης (πνευνομολόγος): Η ήπια νόσηση δεν προσφέρει ουσιαστική ανοσία

Γουργουλιάνης (πνευνομολόγος): Η ήπια νόσηση δεν προσφέρει ουσιαστική ανοσία
Πιο γρήγορα από ότι περιμέναμε το τέλος της Omicron είπε ο κ.Γουργουλιάνης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως όσοι νόσησαν ήπια, δεν έχουν ικανοποιητικά επίπεδα ανοσίας διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Κ. Γουργουλιάνης, ο οποίος υποστήριξε ότι πηγαίνουμε προς το τέλος της Omicron και ότι θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε για να περάσουμε στη φάση της ενδημικότητας της νόσου.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Γουργουλιάνης υποστήριξε πως το τέλος της Omicron ήρθε πιο γρήγορα από ότι αναμενόταν ενώ σημείωσε πως το μόνο όπλο που έχουμε, είναι ο εμβολιασμός.
Όπως είπε, το τέλος της Omicron νωρίτερα από το αναμενόμενο, οφείλεται στο ότι «πήραμε κάποια μέτρα που ήταν σκληρότερα από αυτά που πήραν άλλες χώρες και γι’ αυτό απέδωσαν».
«Επίσης βοήθησε ότι ο καιρός στη χώρα μας ήταν πολύ καλύτερος από αυτόν σε χώρες στη βόρεια Ευρώπη κι αυτό μας έδωσε τη δυνατότητα να κινούμαστε σε εξωτερικούς χώρους» υποστήριξε ο κ.Γουργουλιάνης.

Που οφείλονται οι αυξημένοι θάνατοι

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση στον αριθμό των θανάτων, είπε ότι οι θάνατοι αυτοί προέρχονται από μολύνσεις που σημειώθηκαν πριν από ένα μήνα περίπου κι ακόμα δεν έχει αποτυπωθεί η μείωση των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.
«Ενώ η αναλογία μεταξύ των κρουσμάτων Omicron και Delta στην κοινότητα είναι 70% με 80% Omicron και τα υπόλοιπα Delta, στις νοσηλείες είναι το ακριβώς αντίθετο» σημείωσε ο κ.Γουργουλιάνης, αναφέροντας ότι διαχρονικά στις πανδημίες παρατηρείται κάθε νέα παραλλαγή να είναι πιο μεταδοτική, αλλά λιγότερο επικίνδυνη κι αυτό συμβαίνει μέχρι τώρα και με τον κορονοϊό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης