Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γκάγκα (αναπληρώτρια υπ.Υγείας): Δεν έχει φύγει η Delta, αυτή ευθύνεται σχεδόν για όλες τις εισαγωγές σε ΜΕΘ

Γκάγκα (αναπληρώτρια υπ.Υγείας): Δεν έχει φύγει η Delta, αυτή ευθύνεται σχεδόν για όλες τις εισαγωγές σε ΜΕΘ
Δεν έχω ιδέα για το πώς βρέθηκαν τα ΜΑΤ στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως δεν έχει φύγει τελείως η παράλλαξη Delta παρά την επικράτηση της Omicron διατύπωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
«Σαφώς δεν είναι το στέλεχος που επικρατεί, αλλά δεν έχει εξαφανιστεί, έχουμε συγκεκριμένο αριθμό κρουσμάτων Delta καθημερινά και προκαλούν, αν όχι το μεγαλύτερο μέρος των εισαγωγών στα νοσοκομεία, τουλάχιστον τις μισές εισαγωγές στα νοσοκομεία και σίγουρα τις περισσότερες αν όχι όλες τις εισαγωγές σε ΜΕΘ» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open η κα.Γκάγκα, η οποία απέρριψε το σενάριο τελικά η Delta να μην εξαφανιστεί μετά την κυριαρχία της Omicron.
«Για πολλούς λόγους, ο κυριότερος είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού είναι πια εμβολιασμένο, ενώ μεγάλο μέρος έχει νοσήσει, άρα υπάρχει σημαντική ανοσία.
Αυτοί που κινδυνεύουν είναι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, το βλέπουμε καθημερινά» υπογράμμισε η κα.Γκάγκα, η οποία εμφανίστηκε και εκείνη αισιόδοξη για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας το Πάσχα.
«Δεν είμαι μάντης, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι θα κάνουμε Πάσχα.
Αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τις επόμενες δύο εβδομάδες, να μην έχουμε απώλειες, να μην έχουμε σοβαρά προβλήματα.
Αν κρατάμε τα μέτρα, φοράμε τις μάσκες, δεν πάμε στη δουλειά με συμπτώματα, αν εμβολιαστούμε, θα κάνουμε μια χαρά Πάσχα» υποστήριξε η υπουργός, η οποία σημείωσε πως δεν έχει ιδέα για το πώς βρέθηκαν δυνάμεις του ΜΑΤ στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης χθες Κυριακή 16/1.
«Δεν θα κλείσει το νοσοκομείο, είναι σαφές ότι το νοσοκομείο θα ενισχυθεί και οι εφημερίες στο ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ θα επιστρέψουν σε έξι εβδομάδες» υπογράμμισε η κα.Γκάγκα, αναφερόμενη στην απόφαση να μετατραπεί το νοσοκομείο σε εμβολιαστικό κέντρο, κάτι που σημαίνει πως δεν θα λειτουργούν το διάστημα αυτό οι δύο εφημερίες που έκανε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης