Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εμβολιάστηκε ή έκλεισε ραντεβού το 90% των πολιτών άνω των 60 ετών – Εκπνέει στις 16/1 η προθεσμία

Εμβολιάστηκε ή έκλεισε ραντεβού το 90% των πολιτών άνω των 60 ετών – Εκπνέει στις 16/1 η προθεσμία
Μέχρι το τέλος του μήνα θα γίνουν οι βεβαιώσεις προστίμων
Σχετικά Άρθρα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών, καθώς η σχετική προθεσμία λήγει αύριο, Κυριακή 16/1 και από την επομένη, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το μηναίο πρόστιμο των 100 ευρώ.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, το 90% των πολιτών που ανήκουν στην κατηγορία αυτή, δηλαδή είναι άνω των 60 ετών, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, χάρη στην υποχρεωτικότητα, αυξήθηκε κατά σχεδόν 10 μονάδες το ποσοστό των εμβολιασμένων αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, που είναι και η πιο ευπαθής.
Συγκεκριμένα, 2.761.838 πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού, ενώ από τις 30 Νοεμβρίου 217.000 άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει ραντεβού.
Πάντως, με την προθεσμία να εκπνέει το βράδυ της Κυριακής 16/1, δεν προβλέπεται να να δοθεί απολύτως καμία παράταση.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στις 17/1 ξεκινάει η διαδικασία τελικών διασταυρώσεων μεταξύ ΓΓΠΣ, ΗΔΙΚΑ και ΑΑΔΕ των ΑΜΚΑ και των ΑΦΜ των ανεμβολιάστων πολιτών άνω των 60 ετών, ώστε να συνταχθεί ο οριστικός κατάλογος και μέχρι το τέλος του μήνα να γίνουν οι βεβαιώσεις προστίμων (50 ευρώ για τον Ιανουάριο - μισός μήνας - και 100 ευρώ από τον Φεβρουάριο).
Στις εξαιρέσεις, συγκαταλέγονται οι κάτοικοι εξωτερικού, όσοι έχουν απόφαση απαλλαγής από την υποχρεωτικότητα του εµβολιασµού από τις τριµελείς Υγειονομικές Επιτροπές κάθε Περιφέρειας για λόγους υγείας (πχ σοβαρή αλλεργική αντίδραση, διαγνωσµένη αλλεργία, ιστορικό θροµβοπενίας κλπ), όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό, αλλά και όσοι έχουν κάνει αίτηση εμβολιασμού κατ' οίκον και δεν έχει γίνει ακόμη εμβολιασμός.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης