Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Η μετάλλαξη Omicron είναι 30% ηπιότερη από την Delta – Πιθανόν μπαίνουμε σε φάση αποκλιμάκωσης

Βασιλακόπουλος: Η μετάλλαξη Omicron είναι 30% ηπιότερη από την Delta – Πιθανόν μπαίνουμε σε φάση αποκλιμάκωσης
"Πιθανόν να μπαίνουμε σε φάση αποκλιμάκωσης", ανέφερε ο Θ. Βασιλακόπουλος

«Η μετάλλαξη Omicron είναι 30% ηπιότερη από την Delta, πιθανόν ακόμα και για τον ανεμβολίαστο, αλλά επειδή είναι πολύ πιο μεταδοτική συνολικά και αυτή θα δημιουργήσει πρόβλημα», ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος και σημείωσε ότι είναι πιθανό να μπαίνουμε σε φάση αποκλιμάκωσης.
Ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στο mega τόνισε ότι «τα μέτρα, όχι απλώς απέδωσαν, αλλά το κύριο ζήτημα της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο ήταν το άνοιγμα των σχολείων, έδειξε ότι όχι μόνο ήταν σωστό αλλά έδειξε μεγαλύτερη ιχνηλάτηση στην κοινωνία. Τις δύο πρώτες μέρες των σχολείων που είχαμε πολλά self tests θετικά, τα οποία επιβεβαιώθηκαν εκ των υστέρων, θα ήταν περιστατικά παιδιών που εάν ήταν σπίτι δεν θα είχαν ιχνηλατηθεί ποτέ».
Πρόσθεσε πως «έχει περάσει ένα πενθήμερο λειτουργίας των σχολείων και όχι μόνο δεν έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, αλλά έχουμε πτωτικές τάσεις. Πιθανόν να μπαίνουμε σε φάση αποκλιμάκωσης. Πολλοί άνθρωποι έκαναν την 3η δόση, για να προστατευτούν. Στην εστίαση εφαρμόστηκαν τα μέτρα και γενικά υπάρχει μία τάση σταθεροποίησης της πανδημίας».

Περί καραντίνας

Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, «η χώρα μας εφάρμοσε το πρωτόκολλο του CDC ( Centers of Disease Control), και οποτεδήποτε εφαρμόζεται ένα πρωτόκολλο για τον γενικό πληθυσμό, προφανώς θα υπάρχουν και άτομα που δε θα εμπίπτουν στον μέσο όρο».
Όπως είπε, «για τους ανθρώπους και ειδικά γι’ αυτούς που είναι τριπλά εμβολιασμένοι και γιατί είναι ασυμπτωματικοί, 5ήμερη καραντίνα δεν χρειάζεται. Εάν βγουν θετικοί πρέπει να μπουν σε καραντίνα 5 ημερών και εκ των υστέρων ακόμα και οι ελληνικές οδηγίες λένε ότι μπορείς να επιστρέψεις με ή χωρίς αρνητικό τεστ αλλά με μάσκα υψηλής προστασίας».
«Θα ήταν πιο ορθό να επιστρέφαμε στην εργασία μας με αρνητικό rapid test για να νιώθουμε πιο ασφαλείς και εμείς και οι γύρω μας», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->