Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Δημόπουλος και Σαρηγιάννης για την πανδημία - Οι 3 προϋποθέσεις για να φτάσουμε στο τέλος

Δημόπουλος και Σαρηγιάννης για την πανδημία - Οι 3 προϋποθέσεις για να φτάσουμε στο τέλος
Ο Αθ. Δημόπουλος έκανε αναφορά στις τρεις προϋποθέσεις για να τελειώσουμε με την πανδημία

Στην περαιτέρω πορεία της πανδημίας, αλλά και τον εμβολιασμό αναφέρθηκαν μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθ. Δημόπουλος και ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης
Μάλιστα, ο κ. Δημόπουλος έκανε αναφορά στις τρεις προϋποθέσεις για να τελειώσουμε με την πανδημία, λέγοντας πως το πρώτο είναι να αναπτυχθεί η ανοσία σε πολύ μεγάλο βαθμό, δεύτερον, να καλύψει η ανοσιακή απόκριση που αναπτύσσουμε την μετάλλαξη Delta και τρίτον, να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός σε πολυπληθή κράτη, όπως η Αφρική.
Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, η ανοσιακή απόκριση μετά το εμβόλιο φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από την φυσική ανοσία, ενώ τα εμβόλια δουλεύουν αποτελεσματικά στο να αποφύγουμε την βαριά νόσηση και νοσηλεία.
Πρόσθεσε πως υπάρχουν δεδομένα ότι η νόσηση με την μετάλλαξη Omicron καλύπτει την πιθανότητα να νοσήσουμε και από την Delta, ενώ σημείωσε ότι δεν είναι μια αθώα γρίπη αν κολλήσουμε την μετάλλαξη Omicron.
Από την πλευρά του, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε πως αν συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα και συνεχιστεί ο εμβολιασμός μπορούμε να κατέβουμε σε πολύ χαμηλή διασπορά του ιού, δηλαδή θα μπορούσαμε να πέσουμε και κάτω από τα 3.000 κρούσματα.
Πρόσθεσε ότι η πολύ μεγάλη διασπορά με επιμόλυνση του ιού έχει δώσει ένα μεγάλο ποσοστό φυσικής ανοσίας στην Omicron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης