Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη: Λάθος η πενθήμερη καραντίνα – Απειλή η Omicron για ανεμβολίαστους

Παγώνη: Λάθος η πενθήμερη καραντίνα – Απειλή η Omicron για ανεμβολίαστους
Στα νοσοκομεία επικρατούν κατά 50% η Omicron και κατά 50% η Delta είπε η κα.Παγώνη
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως είναι λάθος η πενθήμερη καραντίνα όσων νοσούν από κορωνοϊό διατύπωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία υποστήριξε πως η Omicron παραμένει απειλή για τους ανεμβολίαστους.
«Όσο εμβολιασμένος και να είσαι, όσο και απλά συμπτώματα να έχεις, μπορεί την πέμπτη μέρα να μην έχεις τίποτα από αυτά τα συμπτώματα, όμως να είσαι τόσο καταβεβλημένος από τη νόσο που να μην μπορείς να πας να δουλέψεις.
Είναι δυνατόν να λέμε 5 μέρες και γύρνα να δουλέψεις;
Ίσως παρασύρθηκαν από το εξωτερικό» είπε μιλώντας στο Mega η κα.Παγώνη, η οποία εξέφρασε την ανησυχία της για την αύξηση των εισαγωγών λόγω της Omicron.

Κινδυνεύουν οι ανεμβολίαστοι

«Οι ασθενείς που νοσούν από τη μετάλλαξη μπαίνουν στις απλές κλίνες Covid, κάθονται κάποιες ημέρες και στη συνέχεια φεύγουν.
Οι πιο δύσκολοι είναι οι ανεμβολίαστοι.
Έχουν πιο σοβαρά συμπτώματα και γι’ αυτό μένουν περισσότερο χρονικό διάστημα», είπε η κα.Παγώνη, η οποία σημείωσε πως είναι πιθανό το ενδεχόμενο να αυξηθούν οι διασωληνωμένοι μέσα στο επόμενο διάστημα, με τις ΜΕΘ να είναι ήδη γεμάτες από ασθενείς με τη μετάλλαξη Delta, η οποία έχει κάνει τις επιπλοκές της.
Όπως είπε η κα.Παγώνη, αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία επικρατούν 50% η Delta και 50% η Omicron.

Με Delta στις ΜΕΘ

«Στις ΜΕΘ μέχρι τώρα έχουμε Delta.
Αυτό που βλέπουμε από τις εφημερίες μας είναι ότι η Omicron είναι πολύ επιθετική, αλλά ιδιαίτερα στους ανεμβολίαστους.
Με πιο σοβαρά συμπτώματα είναι οι ανεμβολίαστοι.
Η τρίτη δόση είναι αυτή που μπορεί να σώσει κόσμο και από την Omicron, γιατί προφυλάσσει σε υψηλά ποσοστά» είπε η κα.Παγώνη, αναφέροντας πως διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο διασωλήνωσης όσοι είναι ανεμβολίαστοι και πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης