Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΑΠΘ: Νέα έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. για εκκένωση κατάληψης- Τους επιτέθηκαν με πυροσβεστήρες οι καταληψίες

ΑΠΘ: Νέα έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. για εκκένωση κατάληψης- Τους επιτέθηκαν με πυροσβεστήρες οι καταληψίες

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη για τη "διάλυση" της νέας κατάληψης σε χώρο του ΑΠΘ στην οποία είχαν προχωρήσει αντιεξουσιαστές λίγα 24ωρα μετά την εκκένωση της κατάληψης στο "Στέκι στο Βιολογικό", όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πρόκειται για την κατάληψη που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας πίσω από το κτίριο του Χημικού, λίγο πιο δίπλα από το "Στέκι στο Βιολογικό", όπου την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχε πραγματοποιηθεί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση δίνοντας τέλος στην 34χρονη κατάληψη.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν 15 συλλήψεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι καταληψίες προέβαλαν αντίσταση πετώντας πέτρες και τούβλα και "αδειάζοντας" τρεις πυροσβεστήρες πάνω στους αστυνομικούς, ενώ από το σημείο κατασχέθηκαν -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.- ξύλινα κοντάρια και δύο μοτορόλες, συσκευές που ήταν συντονισμένες στις συχνότητες της αστυνομίας.

ΑΠΘ: Νέα έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. για εκκένωση κατάληψης- Εριξαν πέτρες οι καταληψίες, τους επιτέθηκαν με πυροσβεστήρες [εικόνες - βίντεο]

Μετά το πέρας της επιχείρησης, η οποία έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, ο χώρος παραδόθηκε στις πρυτανικές Αρχές του ΑΠΘ. Οι συλληφθέντες κρατούνται και αναμένεται να μεταχθούν στον εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Μέσα στον χώρο βρέθηκαν πέτρες από τα μπάζα του βιολογικού, στυλιάρια, ασύρματου και φυλλάδια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης