Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ατσαλάκης (Πολυτεχνείο Κρήτης): Ενθαρρυντική κάμψη των κρουσμάτων επί μια εβδομάδα

Ατσαλάκης (Πολυτεχνείο Κρήτης): Ενθαρρυντική κάμψη των κρουσμάτων επί μια εβδομάδα
Λόγω του μη σταθερού αριθμού των τεστ, αργούν τα ασφαλή συμπεράσματα είπε ο κ.Ατσαλάκης
Σχετικά Άρθρα

Για ενθαρρυντική κάμψη των κρουσμάτων covid επί μια εβδομάδα κάνει λόγο ο αναπληρωτής καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης και επικεφαλής του Εργαστηρίου Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης, Γιώργος Ατσαλάκης.
«Επειδή δεν έχουμε τα ημερήσια κρούσματα της Omicron, αλλάξαμε τη μεθοδολογία και με κοινό χαρακτηριστικό τις πόσες ημέρες διπλασιάζονται τα κρούσματα, δημιουργήσαμε διάγραμμα με εναλλακτικά σενάρια διπλασιασμού.
Από το ρεκόρ της 26ης Δεκεμβρίου είδαμε διπλασιασμό κρουσμάτων σε 1 ημέρα, αλλά από την κορύφωση της 4ης Ιανουαρίου βλέπουμε επί μια εβδομάδα κάμψη ενθαρρυντική αφού δίνει διπλασιασμό σε πέντε ημέρες.
Ο αριθμός των τεστ όμως δεν είναι σταθερός και έτσι αργούν τα ασφαλή συμπεράσματα» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Ατσαλάκης.

Αύξηση κατά 30% των νοσηλειών

Από την πλευρά του ο Αδαμάντιος Χλώρος, πνευμονολόγος και συντονιστής διαχείρισης της πανδημίας στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου είπε ότι ο εξαπλασιασμός των κρουσμάτων έφερε αύξηση κατά 30% των νοσηλειών.
Αναφερόμενος στη μολυσματικότητα της Omicron και επικαλούμενος βρετανική μελέτη ο κ.Χλώρος υπογράμμισε ότι την 5η ημέρα της μόλυνσης, ένας στους 3 νοσούντες μεταδίδει τον κορωνοϊό, ενώ την 7η ημέρα μόλις το 16% των κρουσμάτων είναι μολυσματικό.
«Καλύτερα να κινηθούμε ως ήδη θετικοί κι ας μην έχουμε συμπτώματα θεωρώντας επιβεβλημένη την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, με μάσκα, αποστάσεις και υγιεινή των χεριών», τόνισε ο κ.Χλώρος, υποστηρίζοντας πως η απομόνωση 5 ημερών για τους νοσούντες είναι προβληματική γιατί η περίοδος είναι μικρή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης