Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Αναρχικοί εισέβαλαν στη σχολή και ξυλοκόπησαν καθηγητή

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Αναρχικοί εισέβαλαν στη σχολή και ξυλοκόπησαν καθηγητή
Ορισμένες πληροφορίες θέλουν τους αντιεξουσιαστές να εισβάλουν μέσα στο αμφιθέατρο την ώρα του μαθήματος και να ξυλοκοπούν τον καθηγητή

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε στην ΑΣΟΕΕ νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (11/1/2022).
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεαροί αναρχικοί εισέβαλαν στην ΑΣΟΕΕ και ξυλοκόπησαν καθηγητή της σχολής.
Ορισμένες πληροφορίες θέλουν μάλιστα τους νεαρούς αντεξουσιαστές να εισβάλουν μέσα στο αμφιθέατρο την ώρα του μαθήματος και να ξυλοκοπούν τον καθηγητή.
Μάλιστα, οι καταγγελίες αναφέρουν ότι οι κουκουλοφόροι έδειραν και φοιτητές οι οποίοι προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον καθηγητή.
Επί του παρόντος δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

 


Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση

Την ίδια ώρα, την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε το περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια των φοιτητών που παρακολουθούσαν την παράδοση.
Η προϊσταμένη εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί μεταξύ άλλων οι αξιόποινες πράξεις, μεταξύ άλλων, αυτή της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Τι ανέφερε το θύμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καθηγητής-θύμα του ξυλοδαρμού, στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, έκανε λόγο για υποκινούμενα επεισόδια καθώς έχει – όπως είπε – «προσωπικές διαφορές» με άλλους τρεις καθηγητές.
Τρεις πρώην συναδέλφους του κατηγορεί ο καθηγητής, μιλώντας μέσα από τον Ευαγγελισμό, εκ των οποίων οι δυο έχουν συνταξιοδοτηθεί και ο τρίτος – όπως υποστηρίζει – είναι στη φυλακή.
Ο ίδιος είπε στην κατάθεσή του είπε ότι οι δέκα κουκουλοφόροι που μπούκαραν στο αμφιθέατρο και τον έδειραν, ενδεχομένως είναι υποστηρικτές των τριών πρώην συναδέλφων του, με τους αναμένεται να βρεθούν στις δικαστικές αίθουσες, καθώς εκκρεμούν διαφορές.
«Δαιδαλώδης» φαίνεται να είναι η υπόθεση, ενώ οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας περιμένουν να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις προκειμένου να πάρουν ολοκληρωμένη κατάθεση από τον καθηγητή.
Παράλληλα, διενεργείται έρευνα για να διαπιστωθεί ποιοι είναι οι δέκα κουκουλοφόροι που εισέβαλαν στο αμφιθέατρο της ΑΣΟΕΕ, επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον συγκεκριμένο καθηγητή.
Η υπόθεση αξιολογείται ως άκρως σοβαρή και για το λόγο αυτό, έχει επιληφθεί η Κρατική Ασφάλεια και όχι το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης